Dé tuintrends van 2021

Dé tuintrends van 2021

Het voorjaar is begonnen, het vooruitzicht voor dit voorjaar ziet er goed uit! Laten we hopen dat de vooruitzichten kloppen en dat we weer massaal de tuin in kunnen. Doordat we straks weer meer de tuin in kunnen, willen we de tuin ook weer gezellig maken zodat we snel kunnen genieten van het mooie lenteweer. Maar wat zijn de tuintrends van 2021? Wij laten je het snel zien in deze nieuwe blog. 

Eigenlijk laten de tuintrends van 2021 zich heel gemakkelijk in een woord samenvatten en dat woord is kleur! De kleuren voor de tuin variëren van warm terra tot knalgroen en weer van donkergrijs naar naturel. De combinatie van een goede basiskleur met een flinke color boost geven jouw tuin dan toch wel het startsein voor het tuinseizoen! Nieuwsgierig hoe dit er voor jou uit kan zien, dan moet je snel verder lezen!

Trend 1 | Een tweede woonkamer

Het is op dit moment nog lastig te zeggen, maar de kans zit erin dat we ook deze zomer onze verre reizen en strandvakanties helaas nog even moeten parkeren. Dit betekent dat we ook dit jaar nog veel in onze eigen tuin tijd gaan doorbrengen. En laten we heel eerlijk zijn, zo erg hoeft dat helemaal niet te zijn. Vorig jaar hebben al velen de tuin aangepakt om er een fijnere plek van te maken. Veel trends van vorig jaar zien we daarom dit jaar ook nog veel terug. Je maakt van jouw tuin een tweede woonkamer of eigen vakantieoord waar je heerlijk tot rust kan komen, lekker kan borrelen en dineren. Zo heb je ook dit jaar weer een heerlijke vakantie in eigen land/tuin! 

Wanneer je aan jouw tuin een flinke dosis terra toevoegt, dan krijg je helemaal het gevoel alsof je in een Mediterraans oord zit. De warme terrakleur zorgt direct voor een vakantievibe. En begint het te regenen en beschik je over een overkapping in de tuin? Dan verhuis je alles gewoon onder de overkapping om vervolgens onder een kleedje verder te relaxen. Zo houd je het vakantiegevoel er lekker in. 

Ontdek onze overkappingen

Trend 2 | Kleur toevoegen

Houd jij meer van een strakke en stoere tuin? Dan kun je perfect grijstinten toevoegen in jouw tuin, dit is namelijk ook één van de tuintrends voor 2021. Bang dat het te donker wordt, dat moet je zeker niet. Want voeg je planten en bomen toe, dan zorgt dit voor voldoende tegenwicht. Daarbij komen de planten en bomen nog mooier uit tegen een donkere achtergrond. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lichtere basis met de kleur lichtgrijs. Deze grijstinten zie je ook veel terugkomen in de tuinmeubelen. Veel tuinmeubelen zijn gemaakt van aluminium en de kussens hebben over het algemeen een grijze kleur. Met een paar kleurrijke kussens voeg je net dat stukje extra kleur toe wat je dan nog mist. En geloof ons, deze kleuren knallen er dan extra uit! 

Houd jij van veel planten in de tuin? Dan zijn meubelen en accessoires in groentinten helemaal het einde. Het wordt helemaal één met de natuur eromheen. Perfect als te veel kleur voor een onrustig gevoel geeft of jouw tuin wat aan de kleine kant is. Dit maakt de tuin één van de vriendelijkste tuintrends van 2021. 

Trend 3 | Een allemansvriend

Natureltinten zijn helemaal het einde vinden wij! Het is een allemansvriend die met elke kleur en stijl samengaat. Pas je lichte tinten toe, dan wordt de tuin een oase van rust. Maar geef je de muur een lik zwarte verf, dan wordt het contrast in de tuin een echte blikvanger. Dit is toch wel voor de echte durfal. Je kunt de tuin ook aankleden met zwarte accessoires in de vorm van een vloerkleed of woonaccessoires. Ook bamboe is een ideale manier om natureltinten in te tuin eenvoudig terug te laten komen. Dit materiaal geeft een fijn vakantiegevoel en is daarnaast ook nog eens harstikke duurzaam. En wordt het minder weer, dan kun je de bamboe accessoires ook zo naar binnen verhuizen om ervan te genieten.

Shop de leuke plantenbakken van 4 Seasons Outdoor

Trend 4 | Verduurzamen

Beschik jij over groene vingers en houd je ervan om lekker te rommelen in de tuin? Dan doen de tuintrends hierboven jouw hart iets minder snel kloppen. Maar deze vierde trend spreekt jou zeker weten aan, de duurzame tuintrend. Tegenwoordig zijn we meer dan ooit bezig om onze tuinen te vergroenen. We denken na over wat we in de grond stoppen en kiezen er steeds meer voor om de natuur zijn werk te laten doen. Hoe jij deze trend kunt toepassen in jouw tuin? Het is eigenlijk heel simpel! Laat de tuin een beetje 'verrommelen' om de natuurlijke cyclus van de tuin zijn werk te laten doen. Maar je kunt deze trend ook doorzetten door voor biologische en lokale planten & materialen te kiezen. Een simpele aanvulling zoals een regenton en compostbak is al een goede oplossing om jouw tuin te verduurzamen. 

Dit waren de tuintrends van 2021! Ga jij deze tuintrends ook toepassen in jouw tuin? En dit jaar vakantie in eigen tuin gaat vieren? Met deze trends is jouw tuin voorbereid op de toekomst, want de tuin gaat met deze trends jaren mee! En genieten, dat ga je dan zeker doen!

Delen