Dé tuintrends van 2021

Dé tuintrends van 2021

Het voorjaar is begonnen, het vooruitzicht voor dit voorjaar ziet er goed uit! Laten we hopen dat de vooruitzichten kloppen en dat we weer massaal de tuin in kunnen. Doordat we straks weer meer de tuin in kunnen, willen we de tuin ook weer gezellig maken zodat we snel kunnen genieten van het mooie lenteweer. Maar wat zijn de tuintrends van 2021? Wij laten je het snel zien in deze nieuwe blog. 

Eigenlijk laten de tuintrends van 2021 zich heel gemakkelijk in een woord samenvatten en dat woord is kleur! De kleuren voor de tuin variëren van warm terra tot knalgroen en weer van donkergrijs naar naturel. De combinatie van een goede basiskleur met een flinke color boost geven jouw tuin dan toch wel het startsein voor het tuinseizoen! Nieuwsgierig hoe dit er voor jou uit kan zien, dan moet je snel verder lezen!

Trend 1 | Een tweede woonkamer

Het is op dit moment nog lastig te zeggen, maar de kans zit erin dat we ook deze zomer onze verre reizen en strandvakanties helaas nog even moeten parkeren. Dit betekent dat we ook dit jaar nog veel in onze eigen tuin tijd gaan doorbrengen. En laten we heel eerlijk zijn, zo erg hoeft dat helemaal niet te zijn. Vorig jaar hebben al velen de tuin aangepakt om er een fijnere plek van te maken. Veel trends van vorig jaar zien we daarom dit jaar ook nog veel terug. Je maakt van jouw tuin een tweede woonkamer of eigen vakantieoord waar je heerlijk tot rust kan komen, lekker kan borrelen en dineren. Zo heb je ook dit jaar weer een heerlijke vakantie in eigen land/tuin! 

Wanneer je aan jouw tuin een flinke dosis terra toevoegt, dan krijg je helemaal het gevoel alsof je in een Mediterraans oord zit. De warme terrakleur zorgt direct voor een vakantievibe. En begint het te regenen en beschik je over een overkapping in de tuin? Dan verhuis je alles gewoon onder de overkapping om vervolgens onder een kleedje verder te relaxen. Zo houd je het vakantiegevoel er lekker in. 

Ontdek onze overkappingen

Trend 2 | Kleur toevoegen

Houd jij meer van een strakke en stoere tuin? Dan kun je perfect grijstinten toevoegen in jouw tuin, dit is namelijk ook één van de tuintrends voor 2021. Bang dat het te donker wordt, dat moet je zeker niet. Want voeg je planten en bomen toe, dan zorgt dit voor voldoende tegenwicht. Daarbij komen de planten en bomen nog mooier uit tegen een donkere achtergrond. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lichtere basis met de kleur lichtgrijs. Deze grijstinten zie je ook veel terugkomen in de tuinmeubelen. Veel tuinmeubelen zijn gemaakt van aluminium en de kussens hebben over het algemeen een grijze kleur. Met een paar kleurrijke kussens voeg je net dat stukje e