Dé vijf tuintrends van 2022

Dé vijf tuintrends van 2022

De afgelopen jaren hebben we meer in de tuin doorgebracht dan ooit! Vooral nu thuiswerken steeds meer een gewoonte is geworden, komen de muur binnen soms op ons af. Jouw tuin is dan de perfecte plek om tot rust te komen, gezellige momenten te beleven of gewoon om een frisse neus te halen. Maak van jouw tuin, balkon of dakterras jouw eigen vakantieadres. Geen idee waar te beginnen? Dan hebben we in deze blog voor jou de vijf tuintrends van 2022 op een rijtje gezet. Lees gezellig mee! 

Tuintrend 1 | Back to nature

Denk je aan vakantie en de aankleding van jouw tuin, dan denk je al snel aan de kleur groen. We genieten in het buitenland van palmbomen, siergrassen en de warme wind in ons gezicht. Dit is dan ook waar de eerste tuintrend omdraait, we gaan terug de natuur in met het juiste kleurgebruik. In deze trend gaan we het gebruik van natuurlijke kleurpaletten veel terugzien. Denk hierbij aan groene accenten, maar ook aan zachte aardetinten welke gecombineerd zijn met sprekende kleuren.

Van siergrassen, bloemen en planten, het liefst allemaal zo groen mogelijk in de tuin. Bij tuinmeubelen kom je ook verschillende groentinten tegen. Deze groentinten kunnen perfect gecombineerd worden met de kleuren grijs, beige en bruin. Samen vormen zij hét kleurenpallet van 2022, waarbij we uitgaan van een rustige en subtiele basis. Je kunt ervoor kiezen om tuinmeubelen in deze groentinten in de tuin te zetten. Maar wil je het liever wat subtieler aanpakken, dan kun je jouw houten of zwarte tuinmeubelen ook decoreren met groene accessoires zoals kussens en plaids. Et voila, jouw tuin doet helemaal mee met deze eerste tuintrend. 

Tuintrend 2 | Knus & Overdekt

Thuis is de afgelopen tijd nog meer thuis geworden. We voelen ons verbonden met deze plek en we hebben geleerd om deze plek meer te gaan waarderen. Hierdoor hebben we sterk de behoefte gekregen om binnen met buiten te gaan verbinden. Je kunt dit heel eenvoudig doen met doorlopende tegels of geen drempels in de tuin. Maar hoe gaaf is het om een overkapping in de tuin te zetten?! En dat is precies waar de tweede tuintrend over gaat.

Ontdek onze overkappingen

Met een overkapping kun je ook met minder mooi weer genieten van jouw fijne tuin. Een heerlijk zittende loungeset, prominent geplaatst in de overkapping. Maak het verder zo knus mogelijk in jouw overkapping en kleed de ruimte verder aan met een buitenvloerkleed, gezellige lampjes en zachte plaids. Weet je wat ook leuk is? Een fijne sfeerhaard van Cosi! Zo kun je zelfs tot de late uurtjes nog buiten zitten zonder dat de rillingen over jouw rug lopen van de kou.

Tuintrend 3 | Duurzaamheid 

Een belangrijke tuintrend, waarvan wij zeker vinden dat deze in het rijtje thuis hoort, dat is toch duurzaamheid. Als we kijken naar tuinmeubelen en overkappingen dan worden deze steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout of van hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Deze houtsoorten herken je aan het FSC- of PEFC keurmerk. Als je zo nu en dan het hout behandeld, dan behoudt deze zijn kleur. Doe je dit niet? Dat kan! Maar dan krijgt het een trendy grijs-zilveren kleur. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Denken we aan duurzaamheid, dan denken we niet alleen aan goedgekeurd hout. We kunnen hierbij ook denken aan materialen met een lange levensduur. Denk aan tuinmeubelen en overkapping van aluminium of verlichting die brandt op zonne-energie. Het is ook interessant om te kijken naar de mogelijkheden om items te recyclen en deze nieuw leven te geven.

Neem bijvoorbeeld de 'No Time To Waste' collectie van het tuinmeubelmerk Hartman. Dit is een collectie van tuinkussens die zijn gemaakt in samenwerking met SEAQUAL®. Een uniek initiatief dat ervoor zorgt dat onze oceanen plasticvrij worden en het gevangen plastic nieuw leven krijgt.

Het plastic wordt gebruikt voor het garen van de kussens en is een begin om een deel van de ruim 165 miljoen ton plastic in onze oceanen te verwijderen. Dit is helemaal in lijn met deze derde tuintrend. Want gerecyclede materialen zijn trendy!

Tuintrend 4 | Zelfvoorzienend leven

Weet je nog, aan het begin van de pandemie dat ineens iedereen begon te hamsteren omdat we niet wisten waar we aan toe waren? Al snel bleek dat het hamsteren helemaal nergens voor nodig was omdat er genoeg etenswaren voor iedereen was, maar dit zette ons wel aan het denken. Het maken van een moestuin in eigen tuin is voor ons toch ook wel één van de tuintrends van 2022.

Met een moestuin kun je gedeeltelijk zelfvoorzienend leven, iets wat helemaal past in deze tijd. Je teelt jouw eigen groentes, gewassen en kruiden waardoor je niet meer altijd afhankelijk bent van wat er in de supermarkt ligt. Hoewel het geen must is, is het ook vooral leuk om jouw eigen eten te telen. Daarnaast houdt het je bezig in tijden van verveling. Een nieuwe hobby is geboren! Geen idee hoe je jouw eigen moestuinplan moet maken, dan hebben we een heel plan voor jou uitgewerkt. 

In 4 stappen jouw eigen moestuinplan

Tuintrend 5 | Organische vormen

Om de cirkel rond te maken, komen we bij de laatste tuintrend van 2022. In dit jaar gaan we steeds meer ronde en organische vormen zien. Dit is niet alleen het geval bij de tuinmeubelen, maar ook de (woon)accessoires met een organisch ontwerp horen hierin thuis. Denk bijvoorbeeld aan ronde kussens! Door de ronde vormen wordt een speels plaatje gecreëerd en maak je van jouw tuin een trendy tuin!

Ontdek onze veelzijdige collectie tuinmeubelen

Krijg je de kriebels van deze tuintrends om de tuin aan te pakken? Wacht dan niet langer en kom langs in onze winkel! Op de verschillende afdelingen vind je volop inspiratie om jouw tuin van de laatste trends te voorzien! Volg jij onze tips op, dan krijg jij dé perfecte tuin. Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Vraag dan één van onze adviseurs voor hulp en advies. Zij helpen je graag verder!

Bekijk onze openingstijden

Delen