Trendalert: velours gordijnen

Trendalert: velours gordijnen

Wij hebben weer een trend gespot die je zeker niet mag missen! Een trend die al wat langer favoriet is bij meerdere mensen, maar wij lichten hem toch graag even uit! Want de trend blijft favoriet! We hebben het over de trend van velours, met in het bijzonder velours gordijnen. In deze blog vind je veel wooninspiratie over hoe je deze velours gordijnen in jouw interieur kunt toepassen. 

De sfeermaker in huis

Velours gordijnen zijn altijd een sfeervolle toevoeging voor in je interieur! Want velours gordijnen zijn zacht en vallen mooi soepel. Ze geven je kamer een luxe & vooral warme uitstraling. Welke interieurstijl je ook hebt, velours gordijnen passen eigenlijk altijd. Iedereen kent de termen fluweel en velours wel, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee begrippen? Velours is de Franse benaming voor fluweel. Echter zit er wel een verschil in deze twee begrippen. Want een velours stof bestaat uit twee stoflagen die aan elkaar zijn geweven, de draadjes tussen deze twee lagen worden doorgesneden. Vervolgens worden deze draadjes omhoog geborsteld, waardoor een zachte laag ontstaat met een natuurlijke glans. Het verschil uiteindelijk is dat velours een gesneden stof is en fluweel is daarentegen een geweven stof. Over het algemeen is velours zwaarder dan fluweel. Dit maakt dat velours meer geschikt is voor gordijnen.

Ontdek meer van onze gordijnen

Het materiaal van velours gordijnen

Gemaakt van hoogwaardig katoen, dat zijn onze velours gordijnen. Katoen velours kenmerkt zich doordat het een zeer sterke stof is. De geborstelde haren blijven mooi omhoog staan. Maar er is ook een synthestische variant van velours. De draadjes zijn dan 100% synthetisch en dus ook zachter. Maar doordat de draadjes zachter zijn, blijven ze minder lang mooi omhoog staan ten opzichte van de katoenen variant. Velours gordijnen horen met de polen naar boven geconfectioneerd te worden. Dus aai deze gordijnen altijd van beneden naar boven. Dit zorgt er ook voor dat de gordijnen een rijke uitstraling krijgen en krijgt het de subtiele kleurschakeringen waar velours zo geliefd om is. 

Zoals net al duidelijk is geworden is velours een gesneden stof. Daarom is het advies altijd om velours gordijnen te laten voeren. Een voering in het gordijn beschermt de gevoelige pooltjes. Valt er namelijk een pooltje uit, dan ontstaat er een gaatje. En omdat velours een dicht geweven stof is, valt het gaatje extra snel op en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Door de gordijnen te voeren, verleng je de levensduur. Ook zorgt het voor een langer kleurbehoud, waardoor jij nog langer van jouw gordijnen kunt genieten. Je verlengt dus de levensduur van een gordijn door deze te voeren, maar maakt ze ook geluidswerend, verduisterend en ze verkleuren nagenoeg ook niet. Ook isoleren gordijnen bij warmte en/of kou, dat maakt gordijnen ook nog eens harstikke duurzaam!

Hoe reinig je velours?

Uiteraard wil je jouw velours gordijnen zo lang mogelijk mooi houden. Ondanks de hoogwaardige kwaliteit van de gordijnen, alsnog is het belangrijk om de gordijnen niet zelf te reinigen. Als de velours gordijnen gekreukeld zijn, dan kun je ze nevelen met een plantenspuit en houd ze daarna gesloten tot ze droog zijn. Om de gordijnen nog langer mooi te houden, kun je ervoor kiezen om trekstangetjes te gebruiken. Zo hoef je de gordijnen nooit met je handen aan te raken en blijven ze langer mooi. 

Tip: buitenlucht doet een gordijn altijd goed! Hang jouw gordijnen een paar uur buiten, bij voorkeur in de mist en ze zijn weer helemaal fris & fruitig.

Waarom velours gordijnen?

Een velours stof wordt snel geassocieerd met luxe en heeft een chique & warme uitstraling. Het zijn ook nog eens echte eyecatchers voor in jouw interieur. En omdat het best een dikke stof is, krijgt het een isolerende werking. Over het algemeen wordt er voor donkere kleuren gekozen met velours gordijnen en deze houden best wat (zon)licht tegen. Maar de belangrijkste reden om te kiezen voor velours gordijnen is toch wel omdat het hartstikke mooi staat. Eigenlijk is de enige reden om niet voor velours gordijnen te kiezen omdat je er misschien de hele tijd aan wilt zitten doordat ze zo lekker zacht zijn. Dat is natuurlijk zonde, maar dat moet je niet tegenhouden om niet te kiezen voor velours gordijnen. 

Op het gebied van velours gordijnen hebben we een gevarieerd aanbod. We hebben namelijk heel veel diverse kleuren, zo vind je altijd een kleur die past in jouw interieur. Ook verkopen wij velours gordijnen van verschillende merken zoals Eijffinger, Luxaflex, LookIn en A House of Happiness. 

Je kunt dus eigenlijk niet om deze trend heen! Wil je een keer iets anders als raamdecoratie? Kies dan voor velours gordijnen! Ze geven een warme en luxe sfeer in huis, dus laat de winter maar komen!

Bekijk onze openingstijden

Delen