Hittegolf op komst? Houd het hoofd koel!

Hittegolf op komst? Houd het hoofd koel!

We verlangen allemaal weer naar de zon en het mooie weer! De dag beginnen in de ochtendzon, de kinderen lekker zwemmen & buiten spelen en tot in de late uurtjes buiten zitten met het gezin. Heerlijk, wat kunnen we daar naar uitkijken. Maar de warme dagen brengen soms ook wat ongemakken met zich mee. Daarom is het op hele warme dagen verstandig om voor verkoeling te zorgen. Wij geven jullie enkele tips!

Costa del parasol

Een tuin vol met wapperende parasols, daar krijg je toch een vakantiegevoel van? Een parasol zorgt tijdens de warme dagen voor een heerlijke schaduw in de tuin. En daarbij staat het ook nog eens hartstikke zomers! Of je nu een grote tuin hebt, een kleine tuin of een balkon, dat maakt helemaal niets uit. Er is altijd wel een bijpassende parasol die in jouw tuin past. 

Met het gebruik van een parasol wordt het creëren van schaduw naar behoefte wel heel gemakkelijk. Eenvoudig te verplaatsen en op te zetten als dit nodig is als de zon te fel schijnt. Primair dient een parasol om optimale bescherming te bieden tegen de zon en daarbij zo goed mogelijk naar de zon gericht te kunnen worden. Ook fijn wanneer de kinderen in de tuin aan het spelen zijn en je wilt voorkomen dat jouw kinderen verbranden in de zon. Met een parasol bescherm je hen optimaal tegen de zonnestralen. Een parasol is absoluut is echt de finishing touch voor jouw tuin en geeft jouw tuin een extra fijne sfeer.

Lees meer over onze parasols

Het alternatief van een parasol

Vind je een parasol toch een beetje een sta in de weg? Dan is een schaduwdoek een goed alternatief voor jou! Schaduwdoeken kun je boven jouw tuin hangen, zodat jullie alsnog beschut van de tuin kunnen genieten tijdens warme, zomerse dagen. Deze doeken filteren UV-straling en bieden schaduw op elke plek die jij je maar kunt wensen. Over het algemeen zijn schaduwdoeken bestand tegen normale weersinvloeden en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Schaduwdoeken zijn eenvoudig te bevestigen en het allerbelangrijkste: ze staan ook nog eens super leuk en geven jouw tuin extra sfeer!

Shop hier jouw schaduwdoek

Een waterballet in de tuin

Over het algemeen laten kinderen niet zo snel merken dat ze het warm hebben, je kunt het soms zien aan de rode wangetjes. Maar echter hebben kinderen de juiste bescherming nodig tegen de warmte. Water is dan toch wel de juiste oplossing hiervoor, water is fun! Laat ze bijvoorbeeld rennen door een tuinsproeier of met waterpistolen. Allebei veilige manieren om heerlijk af te koelen. En zeg nu zelf? Het is toch hartstikke leuk om zelf ook mee te doen en de verkoeling op te zoeken?!

En als er één ding is die wij nodig hebben om verkoeling te zoeken, dan is het wel een zwembad! Tijdens warme dagen doen we niets liever en zijn we te vinden in het zwembad! Met een zwembad in de tuin vind je al snel de verkoeling die je nodig hebt tijdens de hittegolf. Zwembaden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, dus voor iedere tuin is er wel een bijpassend zwembad. Kies voor een luxe, groot zwembad die groot genoeg is om met het hele gezin in te dobberen. Zijn de kinderen nog iets kleiner? Dan kun je er ook voor kiezen om een speciaal badje voor hen neer te zetten. 

Shop hier jouw zwembad

Douchen in de tuin

Ken je dat gevoel dat je naar het strand of een meertje bent geweest en de kids, inclusief jijzelf, zitten onder het zand? En je hebt er geen zin in om dat vervelende zand overal in huis te hebben? Denk dan eens na over een regendouche, super makkeljk om jullie weer snel fris te krijgen. Naast het feit dat het super handig is daarvoor, geeft een buitendouche tijdens de warme zomerdagen een hele fijne verkoeling. Het hebben van een buitendouche wordt ook steeds populairder. En zeg nu zelf, voor de kinderen is het toch hartstikke leuk dat zij buiten kunnen douchen? Dus wat houd je nog tegen?

Bekijk onze buitendouches

Een heerlijke briesje in je gezicht

Ben je oververhit? Dan is het wel heel prettig om een koel briesje in je gezicht te laten waaien. Een airco of ventilator is dan de perfecte oplossing! Over het algemeen gebruiken we deze alleen maar binnen, maar waarom ook niet buiten? Doe je ogen eens dicht en stel je voor... liggend op een bedje, parasol uit, goed boek in de ene hand, een koud drankje in de andere hand en een verkoelend briesje aan je voeten van een ventilator of airco. Als dat geen genieten is?! Heb je een ventilator, maar wil je het nog iets frisser hebben? Zet dan een paar flessen koud water voor de ventilator en het voelt net alsof je een airco aan hebt staan. 

Shop hier jouw verkoeling

De finishing touch

Om het plaatje helemaal compleet te maken en de verkoeling op te zoeken, is het heel erg fijn om te kunnen genieten van lekker eten en drinken. Vooral wanneer je een vakantievibe ervan krijgt. Maar ben je zelf een beetje inspiratieloos? Dan kunnen wij je helpen! Neem bijvoorbeeld het kookboek 'Sobremesa' van Sergio Herman. In dit boek geeft hij een culinaire rondleiding over het prachtige eiland Ibiza. Volop genieten met het hele gezin aan tafel en eindeloos natafelen, in het Spaans ook wel Sobremesa genoemd. Precies dat deelt Sergio in dit kookboek. Je creëert met de recepten tafels vol met kleurrijke gerechten die doen verlangen naar de zon. Disfruta! 

Bekijk het kookboek Sobremesa

Ben jij op zoek naar verkoeling? Op onze tuinafdeling vind je alle items die jij nodig hebt om het hoofd koel te houden. Onze adviseurs helpen je graag verder mocht je het niet kunnen vinden. Zien we je snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen