Verlichtingstrends 2021

Verlichtingstrends 2021

In ons interieur wordt verlichting steeds bepalender en zijn lampen echte eyecatchers geworden! Want juist in deze tijd hebben we meer behoefte aan een warme en gezellige woonomgeving. Tegenwoordig is een lamp meer dan alleen een praktisch item. Het is juist een stijlvol woonitem geworden, die ook als hij uit staat de aandacht trekt. Maar wat zijn de verlichtingstrends voor het jaar 2021? Wij nemen je graag even mee, dus laat je inspireren!

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk, dat maakt het zo leuk voor iedereen. Voor iedere smaak en woonstijl is er wel een passende verlichtingstrend. En tegenwoordig hoeft niet alles meer strak op elkaar afgestemd te worden, dus ga gerust je gang met mixen en matchen. Veel trends uit 2020 blijven we veel zien in het komende jaar. Maar sommige items hebben een kleine touch-up gehad.

Gegarandeerd sfeer in huis

De eerste trend die we veel voorbij zien komen is webbing. Webbing is een retro materiaal en behoort tot één van de belangrijkste trends van dit moment. Met recht kunnen we dit een verlichtingstrend noemen die hot is! Want zelfs wanneer de lamp uit is, brengt deze nog sfeer in huis. Neem bijvoorbeeld de Sien van Zuiver. Deze lampen zijn een musthave item voor in jouw interieur!

Shop de webbing lampen van Zuiver

Warm & exotisch

Een andere verlichtingstrend die we het komende jaar veel gaan zien, zijn de bamboe en rotan lampen. Het afgelopen jaar zag je ze al steeds meer voorbij komen, maar in 2021 mogen zulke lampen niet in jouw interieur ontbreken. De lampen hebben een warme en exotische uitstraling. Ze zijn praktisch, want door de open structuur schijnt het licht er eenvoudig doorheen en geeft het een fijne sfeer. Lampen van bamboe en/of rotan passen vrijwel in elk interieur, van industrieel tot landelijk en van Scandinavisch tot botanisch. Elke woonstijl kan in 2021 wel een bamboe en/of rotan lamp gebruiken!

Hout: een ander materiaal dan bamboe en rotan, maar met net zo'n warme uitstraling. Met deze lampen ga je terug naar de basis en breng je direct sfeer in huis. Met de natuurlijke materialen en organische vormen passen deze lampen helemaal thuis in deze trend voor 2021.

Decoratieve lichtbronnen

De verlichting die jouw interieur een enorme boost geven en zeker niet mag ontbreken in 2021 zijn decoratieve lichtbronnen. Vandaag de dag zijn lichtbronnen in vele soorten en maten te verkrijgen. Ze bepalen in grote mate de sfeer en uitstraling van de lamp. Van vintage tot modern of klassiek, een decoratieve lichtbron geeft jouw verlichting een boost.

Ook het komende seizoen is gekleurd glas weer een trend. Calex speelt hier goed op in met hun diverse lichtbronnen. Want de lichtbronnen van Calex zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, printjes en motieven. Door bijvoorbeeld het rookglas creëer je extra sfeer en wordt de verlichting een echte blikvanger voor in huis.

De gouden trend

Goud zie je steeds meer terugkomen in het interieur, zo ook in de verlichting. Want goud straalt luxe uit en laat je sprankelen. Ook ontspant deze kleur, voelt het veilig en staat het voor innerlijke wijsheid. We kunnen dus wel zeggen dat we vrolijk worden van goud. In de verlichtingstrends van 2021 mogen gouden lampen dan ook niet ontbreken. En nog leuker zijn ze als de lamp in de vorm van een dier is. Want zeg nu zelf, we worden toch helemaal vrolijk van een dierenlamp?!

Slimme verlichting

De laatste trend zien we de afgelopen jaren ook steeds meer voorbij komen, maar in 2021 wordt het zeker een trend die we niet gaan missen. We hebben het dan over slimme verlichting. Slimme verlichting is niet alleen handig, het zorgt ook nog eens voor een besparing in jouw portemonnee. Daarnaast help je een handje mee aan een beter en duurzamer milieu.

De lampen zijn op afstand te bedienen, van kleur of felheid te veranderen en vermindert de kans op een inbraak. Zie je jezelf al zitten op de bank? In de ene hand een drankje en in de andere jouw smartphone waarmee je de lampen kunt dimmen zonder van de bank af te hoeven komen. Hoe handig is dat?!

Dit zijn de verlichtingstrends voor 2021! Op onze verlichtingsafdeling zie je al deze trends terugkomen. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan helpen onze specialisten je graag verder. 

Bekijk onze openingstijden

Delen