Terug van weggeweest: verticale jaloezieën

Terug van weggeweest: verticale jaloezieën

We kennen ze van vroeger, en dan vooral uit grote kantoorpanden: verticale jaloezieën. Deze vorm van raamdecoratie had tot een aantal jaren geleden een ietwat stoffig imago. Door de nieuwste interieurtrends, zoals het spelen met verticale lijnen en retro vibes, zijn de verticale lamellen helemaal terug van weggeweest! Hippe kleuren en moderne materialen maken dit tot één van de nieuwste raamdecoratie trends!

Wat zijn verticale jaloezieën?

Verticale jaloezieën worden ook wel verticale lamellen genoemd. Deze vorm van raamdecoratie is ideaal voor grote raampartijen en verschillende raamvormen zoals boogramen, en trapeziumramen. Door de lamellen ontstaat er prachtig gefilterd daglicht. Een groot voordeel van verticale lamellen is dat deze minder stof vasthouden dan horizontale jaloezieën. Bovendien zijn de lamellen antistatisch waardoor de lamellen stof- en vuilafstotend zijn. Super makkelijk in onderhoud dus! Bovendien bieden gesloten verticale jaloezieën genoeg privacy voor een ongestoorde avond thuis. Lamellen zijn er in verschillende rijke stoffen met structuren, prints en een echt stofgevoel. Dus het staat vast dat er verticale jaloezieën zijn die bij helemaal bij jouw interieur en wensen passen!

Een match voor bijna elke ruimte

De woonkamer is het hart van jouw woning waar je veel tijd doorbrengt. Lekker op de bank met een boek, languit voor de tv of een gezellige avond met familie. Daarom is de woonkamer ook één van de eerste ruimtes die we gezellig en knus inrichten. Met verticale jaloezieën kun je het daglicht makkelijk regelen waardoor je op elk moment van de dag een prachtige lichtinval creëert. Daarnaast zitten we ook steeds vaker gezellig aan de eettafel en willen we meer en meer toe naar een ‘leefkeuken’. Doordat verticale jaloezieën in steeds meer trendy kleuren te krijgen zijn, kun je jouw keuken stijlvol aankleden met deze raambekleding. In de keuken is hygiëne extra belangrijk waardoor jouw raamdecoratie praktisch moet zijn. Tijdens het koken en bakken kan de keuken vuil worden en kunnen er vetdeeltjes rondspetteren. Je maakt lamellen makkelijk schoon met een vochtige doek. Daarom zijn verticale jaloezieën perfect voor deze ruimte! In de slaapkamer staat verduisteren op nummer één. In een donkere slaapkamer kom je beter tot rust. Verticale lamellen zijn ook in verduisterende materialen te krijgen waardoor deze raamdecoratie perfect is voor de slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat lamellen aan de zijkanten nog wel licht doorlaten. Maar verticale jaloezieën zijn ook heel goed te combineren met verduisterende overgordijnen. Zo ziet jouw slaapkamer er super stijlvol uit! In welke ruimte zou jij graag verticale lamellen willen

Niet alleen verticale lamellen zijn geschikt voor bijna elke ruimte. Shutters zijn ook een hele populaire en stijlvolle vorm van raamdecoratie die geschikt zijn voor bijna alle ruimtes en veel verschillende raamvormen in jouw woning!

Bekijk de juiste shutters per ruimte

Go retro

Eén van de trends voor de zomer van 2021 is: go retro! We halen steeds meer inspiratie uit de jaren ’70 t/m ’90. Veel bekende woonmerken gaan hier helemaal in mee. Kijk bijvoorbeeld naar de gave 70’s collectie van HKliving met het gave retro servies, warme kleurcombinaties in accessoires en de toffe 70’s parasols voor een heerlijk retro gevoel in jouw tuin. En wat is er nu meer retro dan verticale jaloezieën? Uiteraard kun je deze vorm van raamdecoratie perfect combineren met moderne elementen. Mix de strakke lijnen met organische en ronde vormen voor een mooie balans in de ruimte. Zo creëer jij een warm, spannend en relaxt interieur!

Maar niet alleen in een interieur met retro look komen verticale jaloezieën goed tot hun recht. Ook in een modern interieur is deze vorm van raamdecoratie perfect toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte look voor een moderne, chique uitstraling. Of een prachtige lichte kleur voor een Scandinavische look!

Bekijk de HKliving collectie online

Optisch effect

Door te spelen met verticale lijnen, creëer je een optisch hogere ruimte en voelt de kamer ruimtelijker aan. Wanneer jij kiest voor verticale jaloezieën creëer je heel snel het gewenste effect. Daarom zijn verticale lamellen perfect voor kleinere ruimtes. Wanneer het zonlicht naar binnen schijnt, ontstaat er door de lamellen een prachtig lijnenspel op de muur en de vloer. Wanneer je de kleur van de lamellen laat terugkomen op de muur, ontstaat er een prachtig en rustig geheel. De nieuwe trendkleur donkerblauw leent zich hier perfect voor!

Wij snappen als geen ander dat het lastig kan zijn om de juiste raamdecoratie voor jouw ruimtes uit te zoeken. Wil je weten of verticale jaloezieën geschikt zijn voor een bepaalde ruimte en passen bij jouw interieur? Onze adviseurs helpen jou graag!

Bekijk onze openingstijden

Delen