Laden...

Ouderwetse vintage vloerkleden

Ouderwetse vintage vloerkleden

We kennen het motto allemaal ‘vroeger was alles beter’. Wanneer we kijken naar de vloerkleden, is dat toch misschien ook echt zo! Wat is er nou mooier dan een vloerkleed met een vertrouwde vintage look? Denk aan die gave nostalgische patronen, tijdloze prints en dat onverwoestbare patchwork motief! En dat in allemaal prachtige antieke kleuren zoals grijs, okergeel, oudroze, blauw of groen!

De mooiste exemplaren

Vintage vloerkleden doen je weer helemaal terugdenken aan het interieur van je grootouders. Met andere woorden, ze gaan nooit uit de mode! Kan ook bijna niet anders, er is namelijk zo veel keuze! Kenmerkend aan een vintage vloerkleden, zijn de sierlijke prints uit het verleden, maar ook de prachtige kleuren. Tegenwoordig wordt er zelfs voor gekozen om oud, met nieuw te mixen. Zo worden de vroegere kleurpaletten gecombineerd met frisse tinten van nu. Denk bijvoorbeeld aan okergeel en oudblauw, in combinatie met turquoise en felroze! Zo ontstaat er een prachtig kleed, dat mooi een poos mee kan!

Sierlijke prints

Al die prachtige prints en patronen komen natuurlijk ergens vandaan. Veelal zijn de vintage vloerkleden geïnspireerd op de waanzinnig mooie Perzische tapijten. We kunnen dan ook wel stellen, dat door het beste van beide werelden met elkaar te combineren, er een ontzettend toffe unieke mix ontstaat. Zo worden vroegere tijden herleefd, in een stijlvol, hedendaags interieur!

Een tijdloze trend

De vintage vloerkleden zijn op allerlei verschillende manier te combineren. Wil je juist verrassend uit de hoek komen? Ga voor strakke, moderne meubelstukken in de kleuren zwart en wit, voor een modern interieur met het vloerkleed als eyecatcher! Zo creëer je een contrast dat beide stijlen versterkt. Of ben je helemaal weg van een retro-look? Combineer je vintage vloerkleed met allerlei toffe ‘70s items. Denk bijvoorbeeld aan mooie ouderwetse potten en vazen. Tip! Ga voor het retro servies van HKliving, voor die ultieme vintage look!

Wil jij graag een vintage vloerkleed in huis? Kom eens langs in de winkel en ontdek de mooiste vloerkleden. Of shop ze online!

Shop vloerkleden online

Delen