Vinyl vloer betonlook

Vinyl vloer betonlook

Vinyl vloeren zijn niet alleen betaalbaar, ze zijn ook nog eens warm en comfortabel voor aan de voeten. Bovendien zijn de vloeren ontzettend onderhoudsvriendelijk. Je kunt met vinyl alle kanten op! Zo ook de stoere kant, zoals een vinyl vloer met betonlook. Geef een prachtige industriële look aan welke ruimte dan ook, de woonkamer, eetkamer, keuken, toilet of badkamer!

Kies voor vinyl

Een vloer van vinyl alleen al een hoop voordelen met zich mee. Zo ook ten opzichte van een echte betonnen vloer. Graag laten we je zien waarom je beter voor een vinyl vloer betonlook kunt kiezen in plaats van een echte betonvloer.

Vloerverwarming

Een groot nadeel van een echt betonnen vloer, zijn de scheuren die kunnen ontstaan door vocht en temperatuurverschillen. Deze verschillen in de temperatuur kunnen onder andere ontstaan door bijvoorbeeld het gebruik van vloerwarming in combinatie met beton. In dit geval is het belangrijk om een expert te laten kijken naar waar de uitzetvoegen geplaatst moeten worden. Daarnaast kan het ook zijn dat de betonvloer bol gaat staan. Dit kun je voorkomen door de betonnen vloer onder ideale omstandigheden te plaatsen. Vinyl is daarentegen uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, aangezien deze vloerbedekking relatief dun is en voldoende warmte doorlaat. De vloer is ook nog eens bestand tegen vocht, en dus ook prima te plaatsen in de keuken en/of badkamer.

Geniet van een vinyl vloer

Bovendien is een echte betonvloer geen aanraden voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Aangezien beton gevoelig is voor zuur, vet en zelfs water. Wanneer de kids zullen morsen tijdens bijvoorbeeld het eten, zal dit terug te zien zijn in de vloer. Daarnaast is een gietvloer erg glad, waardoor de huisdieren kunnen uitglijden. Verder is een betonnen gietvloer stukken duurder dan de keuze voor een vloer met vinyl betonlook. De installatie brengt ook een hoop meer kosten met zich mee. Vinyl vloeren zijn goed betaalbaar en ook nog eens duurzaam. Een vloer van beton kan koud en hard aanvoelen, terwijl vinyl daarentegen lekker warm en zacht aanvoelt. Een vloer met vinyl betonlook biedt dan ook veel meer comfort. Ook zorgt het vinyl voor demping van loopgeluiden, die hierdoor aangenomen klinken. Op het moment dat je in een appartement woont, zullen de onderburen dan ook minder horen.

Een stoere betonlook

Je hebt de keuze uit vele soorten betonlook vinyl, zo zal er altijd wel een kleur en structuur bij zitten die jou naar de zin is! Het vinyl is geïnspireerd op de industriële uitstraling van echt gietvloeren en gepolijst beton. Ga je voor licht of donker?

Delen