Visgraat laminaat

Visgraat laminaat

Vandaag de dag zijn laminaatvloeren met een visgraatmotief populairder dan ooit! Met prachtige visgraat laminaat geef je de woning een unieke en chique uitstraling. De visgraatvloer zal een ware eyecatcher zijn, in welke ruimte dan ook! Bovendien kan het visgraat laminaat ook nog eens eenvoudig gelegd worden, dankzij de handige laminaat klikverbinding. Deze zorgt ervoor dat de vloer strak op de plek blijft liggen, waardoor kiervorming verleden tijd is!

Hoe leg je visgraat laminaat?

Het leggen van een visgraat vloer van laminaat gaat net wat anders dan het leggen van een normale laminaatvloer. Hierbij moeten de planken namelijk loodrecht op andere planken worden gelegd, om op die manier het populaire visgraatpatroon te creëren. Hierbij is er ook nog een verschil, tussen het traditionele visgraatpatroon en de Hongaarse punt. Bij de Hongaarse punt worden de uiteinden van de plank schuin afgezaagd, waardoor er een strakke belijning ontstaat.

Meer over laminaat

Praktische voordelen

Een visgraat laminaat brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste zijn het simpel weg prachtige vloeren. Ze werden dan ook vroeger alleen gelegd in de duurste woningen en werden gezien als een luxe product. En dat is begrijpelijk, een vloer met visgraatmotief geeft de ruimte echt wat extra’s!

Wanneer je voor laminaat kiest krijg je echt waar voor het geld. Een vloer van laminaat is namelijk amper van echt hout te onderscheiden. De vloer zal goedkoper zijn, maar ook nog eens een stuk onderhoudsvriendelijker. Het visgraat laminaat is vrijwel onderhoudsvrij en slijtvast, waardoor het ook nog eens ontzettend lang mee gaat. De vloer schoonmaken zal een eitje zijn en krassen zal je er bijna niet op zien. Als laatste is het laminaat ook erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Hierbij moet je goed opletten dat je de juiste ondervloer kiest!

 

Delen