Visgraat in PVC is hot!

Visgraat vloer PVC

Voor velen is het toch wel een grote woondroom, een visgraat vloer! De klassieke visgraatvloer zoals we die kennen, ook wel een houten vloer in visgraatpatroon genoemd, is mateloos populair. Helemaal als je deze kiest in een PVC uitvoering. Maar waarom willen we toch zo graag een visgraat PVC vloer? 

Een gevoel van vroeger

Er zijn voor ons genoeg redenen te bedenken om te kiezen voor een visgraat PVC vloer. Het is eigenlijk heel simpel, het is een tijdloze vloer. Om dit beter te begrijpen, gaan we een aantal eeuwen terug de tijd in. Vroeger werd dit visgraat patroon in huizen gelegd van mensen die het zich konden permitteren, denk hierbij aan mensen van adel die woonden in landhuizen en/of kastelen. Dit zorgde ervoor dat de vloer een chique uitstraling kreeg en eigenlijk nog steeds heeft kunnen we beter zeggen. Dit maakt het een logische keuze voor de huizen van tegenwoordig, welke past bij diverse woonstijlen.

Daarnaast kunnen we eigenlijk niet om visgraat vloeren heen. We zien het overal terugkomen, van televisie tot social media en woonbladen. We herkennen de vloeren van vroeger, wat nostalgische gevoelens bij ons oproept. Eigenlijk denken we met deze vloeren terug aan vroeger, een gedachte waar we blij van worden. Steeds vaker kiezen we dus voor de PVC uitvoering, maar waarom?

Ontdek meer mooie PVC vloeren

De voordelen van PVC visgraat

Zoals we hierboven al vertelden, brengt deze vloer ons terug naar vroeger. Maar is dat de enige reden dat deze vloer zo mateloos populair is? Nee hoor, zeker niet! Deze visgraat PVC vloer brengt nog meer voordelen met zich mee, we sommen ze graag even voor je op:

  • Niet van echt hout te onderscheiden, je weet dat er PVC ligt maar iedereen zal denken dat je een houten vloer hebt liggen
  • Werkt geluiddempend, woon je in een appartement dan hebben de onderburen minder last van jou
  • Weinig onderhoud nodig, de visgraat PVC vloer is slijtvast en blijft ontzettend lang mooi
  • Een waterbestendige vloer, waardoor het ook prima in vochtige ruimtes zoals een keuken en/of badkamer gelegd kan worden
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming

Aan de slag dan maar!

De meeste PVC vloeren kunnen over het algemeen redelijk gemakkelijk gelegd worden. Echter is dit bij een vloer met een visgraat motief een tikkeltje ingewikkelder. Het is niet heel eenvoudig om het motief op een mooie manier te laten uitkomen. Het leggen van een visgraat PVC vloer is dan ook niet zo eenvoudig als een andere vloer. Dus laat het over aan de professional! Met ons eigen montageservice kunnen we ervoor zorgen dat jouw nieuwe visgraat PVC vloer vakkundig wordt gelegd. Met onze eigen monteurs kun je erop vertrouwen dat jouw vloer in handen is van ervaren vakmensen!

Wil jij graag een PVC vloer met visgraat in huis? Kom eens langs in de winkel en ontdek de mooiste vloeren! Onze vloerenspecialisten helpen je graag.

Bekijk de openingstijden

Delen