Welke vloer kies ik?

Welke vloer kies ik?

In iedere ruimte in huis vind je wel een vloer. Hiermee is een vloer letterlijk de basis van jouw interieur. Maar zoveel mensen, zoveel wensen zeggen ze dan. Op het gebied van vloeren is er namelijk ontzettend veel keuze. Van PVC vloeren tot houten vloeren en van marmoleum vloeren tot laminaat vloeren. Voor welke vloer ga je? En welke vloer kies je? In deze blog proberen we jou op weg te helpen bij het maken van jouw keuze. 

Zoals je hierboven ziet, zijn er heel veel soorten vloeren. En dit was nog niet eens alles. Waarbij elke vloer zo zijn eigen specifieke eigenschappen heeft. Kies je voor een PVC vloer, dan combineer je de uitstraling van een parketvloer met groot gebruiksgemak. Wie wil dat nu niet?! Of misschien kies je wel voor één van de meest gewilde vloeren, een laminaat vloer. Dit is dan weer verkrijgbaar in heel veel kleuren, soorten en materialen.

Je kunt ook voor een sterke en duurzame vloer zoals marmoleum. En zoek je toch meer warmte? Dan kun je altijd eens denken aan tapijt op de vloer. De keuze van een vloer is en blijft persoonlijk. Ga je voor functioneel of kies je juist voor sfeer? Wij helpen je graag in jouw keuze voor de perfecte vloer. Want een vloer heb je niet voor 'even' in huis.

Je hebt een nieuwe woning en bent hiervoor nog op zoek naar een nieuwe vloer. Of misschien ben je wel uitgekeken op je huidige vloer? De hoogste tijd om een nieuwe vloer uit te gaan zoeken. Al enig idee wat je wilt of vraag je jezelf af hoe je de juiste vloer moet kiezen? Geen enkel probleem, we geven je enkele tips om een vloer te kiezen. Hierna weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van jouw vloer.

Bekijk onze vloeren

1 | In welke ruimte komt de vloer? 

Denk hier van tevoren goed over na, want dat kan echt een verschil maken. In elke ruimte in huis wordt namelijk anders geleefd. We adviseren daarom niet in elke ruimte dezelfde vloer. Laten we daarom eerst eens kijken voor welke ruimte de vloer is.

  • Slaapkamer - Een vloer in de slaapkamer moet geluiddempende eigenschappen hebben en moet onderhoudsvriendelijk zijn. Moet je 's nachts naar de wc, dan is het wel fijn dat de vloer warm aanvoelt onder jouw koude voeten. Vloeren zoals PVC, vinyl en tapijt zijn dan hele goede keuzes. 
  • Woonkamer - Dit is een multifunctionele ruimte in huis welke veel wordt gebruikt. Gezellige visite op bezoek, de plek om heerlijk tot rust te komen met spelende kinderen op de vloer. De vloer in de woonkamer moet dus veel aankunnen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Laminaat, parket en PVC zijn dan zeer goede keuzes. 
  • Keuken - Wanneer je aan het koken bent, dan spettert er wel eens wat vet of water op de vloer. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een vloer die daar tegen kan en zo weer schoon te maken is. We adviseren om dan geen tapijt of hout te leggen. Stenen tegels, PVC en laminaat zijn daarentegen wel goede keuzes. 
  • Badkamer - Geruime tijd is dit een vochtige ruimte. Omdat hout niet tegen vocht kan, raden we het gebruik van parket of een houten vloer in de badkamer af. Een stenen vloer is een voor meest handliggende keuze, maar een PVC vloer kan ook perfect in een badkamer.

2 | Op welke manier wordt de vloer gebruikt?

Leg je de vloer in een ruimte welke veel gebruikt wordt, zoals de woonkamer, dan raden we aan om te kiezen voor een vloer welke onderhoudsvriendelijk is en een sterke toplaag heeft. Zeker wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt. Op deze manier kan een vloer lang meegaan en blijft deze er netjes uitzien. Een PVC- of laminaat vloer met een slijtvaste toplaag is dan een goede keuze. 

Of je kiest voor een houten vloer welke je na verloop van tijd opnieuw kunt schuren en lakken. Wordt de vloer minder intensief gebruikt, zoals bijvoorbeeld in een logeerkamer, dan kun je altijd eens kijken naar een goedkoper alternatief.

3 | Vloerverwarming of niet?

Steeds vaker ontdekken mensen de voordelen van vloerverwarming. In nieuwbouwhuizen wordt het tegenwoordig zelfs standaard geplaatst. Alleen is niet elke soort vloer geschikt voor vloerverwarming. Het is namelijk heel belangrijk dat de warmte goed doorgelaten wordt. Vloeren met een goede isolerende werking zijn minder geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. 

Houten vloeren zijn ook af te raden, de reden hiervan is dat de vloer door de warmteverschillen flink kan gaan werken. Hiermee bedoelen we dat de vloer gemakkelijk kan krimpen of uitzetten. De beste vloeren voor op vloerverwarming zijn stenen vloeren, PVC vloeren, vinyl vloeren, laminaat vloeren en tapijt. Let hierbij wel op de individuele eigenschappen van de vloer en dan met name op de thermische weerstand ervan.

Lees meer over vloerverwarming

4 | Hoe maak ik het geheel af?

Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt voor een vloer? Dan maak je het geheel af met plinten en wordt dat de finishing touch van jouw vloer. Wanneer je plinten kiest in dezelfde kleur als de vloer, dan oogt de ruimte een stuk groter. We zijn daarnaast ook fan van hoge, witte plinten. Dit maakt het geheel extra chique. Alleen wanneer de muren ook wit zijn, dan lijkt de ruimte wel iets kleiner.

En wil je het geheel helemaal stijlvol afmaken? Dan is jouw vloer helemaal af met een gaaf vloerkleed, natuurlijk niet als je voor tapijt kiest. Een vloerkleed maakt de ruimte compleet en behaaglijk. Van rond tot rechthoekig en van hoogpolig tot laagpolig, het is allemaal mogelijk! Op deze manier maak je het pas echt comfy in huis. 

Ontdek ons assortiment vloerkleden

Je bent er nu echt klaar voor om aan de slag te gaan met het kiezen van de juiste vloer. Hopelijk heeft deze keuze voor een vloer jou een beetje op weg geholpen. Kom je er nog niet helemaal uit? Dan helpen onze adviseurs je graag verder bij het maken van de juiste keuze. Want een vloer heb je niet voor 'even'. We bekijken samen wat jouw wensen zijn, jouw woonsituatie is, wat je plannen zijn en bovenal wat je mooi vindt. Op basis van deze elementen kiezen we samen de ideale vloer voor jouw woonsituatie. Hierbij heb je de keuze uit vele diverse merken. 

Bekijk onze openingstijden

Delen