Hoe gaaf is een vloerkleed in de woonkamer?

vloerkleed woonkamer

Welk woonblad je ook openslaat of welk interieurprogramma je ook kijkt, er ligt vrijwel altijd een vloerkleed in de woonkamer. Maar waarom is dat eigenlijk zo? We vinden dat een vloerkleed ervoor zorgt dat jouw interieur net een stukje mooier eruit ziet en dat de kamer gezelliger aanvoelt. In deze blog gaan we verder in waarom een vloerkleed in de woonkamer thuis hoort! 

Een woonkamer is voor velen wel hét middelpunt van het huis. Het is dé plek waar je geniet van een goed boek op de bank, rustig tv kijkt of gewoon gezellig aan het socializen bent met familie en/of vrienden. Voor ons is de woonkamer echt een fijne plek. Wanneer je een zacht vloerkleed op de grond aan deze ruimte toevoegt, dan kom je helemaal niet meer van de bank af! Wedden?

Het is de finishing touch

Om te beginnen, kun je de woonkamer helemaal inrichten zoals jij dat wil. Ga je qua styling voor een fauteuil, een 2- of 3-zits bank of voor een grote hoekbank? Bovendien is het belangrijk om de stijl van jouw woonkamer te bepalen. Ga je voor strak en modern of juist meer voor een prachtige vintage vibe in huis? Voor welke meubels je ook gaat, uiteindelijk verdienen ze allemaal een compliment en mogen ze in het zonnetje gezet worden.

Met het toevoegen van een vloerkleed aan de ruimte, zorg je ervoor dat jouw meubels en andere elementen één geheel gaan vormen. Maar ja, hoe verder? De keuze in vloerkleden is namelijk zeer divers. Lees snel verder, dan leggen we het je uit! 

Ga voor de juiste keuze

Om je op weg te helpen bij het kiezen van het juiste vloerkleed, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wanneer je jezelf deze vragen stelt, dan wordt de zoektocht naar een vloerkleed een stuk gemakkelijker! Vraag jezelf af of je een laag- of hoogpolig vloerkleed wil? Het verschil van deze vloerkleden zit hem in de stof die er wordt gebruikt. Bij een hoogpolig vloerkleed worden er lange draden gebruikt waardoor deze kleden dikker zijn. Logischerwijs betekent het dat laagpolige vloerkleden minder lange draden bevatten en daardoor een stuk vlakker zijn. In de winter is een hoogpolig vloerkleed heerlijk om je koude voeten in te verstoppen. Terwijl je in de zomer genoegen zal nemen met een laagpolig vloerkleed, die er alleen is om sfeer te brengen!

Wat betreft de grootte van een vloerkleed, daar zijn niet echt 'regels' aan verbonden. Je kunt wel met een aantal dingen rekening houden, maar uiteindelijk blijft het een kwestie van smaak. Bij een grote woonkamer, kies je vaak voor een groot vloerkleed. Om de meubels uit de woonkamer met elkaar te verbinen, zet je de voorpoten van de meubels op het vloerkleed. In een kleinere woonkamer adviseren we dit niet te doen. De ruimte oogt dan namelijk groter en het vloerkleed is niet prominent aanwezig. Wil je van tevoren weten hoe groot het vloerkleed moet zijn? Ga dan in de weer met kranten en/of tape om de grootte te bepalen.

Een laatste afweging is de vorm van het vloerkleed. Ga je voor een rond vloerkleed of juist een rechthoekig exemplaar? Daarnaast kun je ook vast bedenken of je een effen vloerkleed wilt of juist een met een sierlijk patroon! Dit is ook erg afhankelijk van de meubels die in de woonkamer staan. Zo past bij een effen bank, een vloerkleed met patroon erg goed. Uiteindelijk zorg je ervoor dat je met een vloerkleed altijd één geheel maakt van jouw woonkamer.

Wil jij graag een vloerkleed in de woonkamer? Kom eens langs in de winkel en ontdek alle mooie vloerkleden. Je kunt ook eerst even lekker online rond snuffelen om het assortiment te ontdekken. 

Delen