De vloerentrends van 2022

De vloerentrends van 2022

Hebben we het over een blikvanger in huis, dan denken de meesten al snel aan een geverfde muur of een groot meubelstuk. Het tegendeel is waar. Want een vloer is toch wel de echte blikvanger in huis. Wel zo fijn als dit bijdraagt aan de sfeer die je in huis wilt neerzetten. Ben je toe aan een nieuwe sfeermaker? Ontdek in deze blog de vloertrends voor 2022.

Ohja, maak je trouwens geen zorgen. We kijken niet alleen naar de trends die alleen dit jaar hip en happening zijn. Nee, we kijken juist naar vloeren die een goede basis vormen in jouw interieur, want van een goede vloer heb je jarenlang plezier. Dat is wat uiteindelijk iedereen graag wilt.

Trend 1 | Natuurlijke tinten & materialen

Deze trend is wel een blijvertje, want het is niet de eerste keer dat deze vloerentrend wordt gespot. In deze trend staan natuurlijke tinten en organische vormen geïnspireerd op de natuur centraal. De trend zorgt voor een onwijze rust en ontspannen sfeer in huis. Toch wel elementen waar we vandaag de dag steeds meer behoefte aan hebben. 

Daarbij is een natuurlijk en rustig interieur de ideale basis om eindeloos mee te combineren. En dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Maar welke vloeren passen dan goed in deze trend? Hoe kan het ook anders, dat zijn natuurlijk houten vloeren. Deze vloeren zorgen voor een warme sfeer in huis. Ook zijn deze vloeren ontzettend veelzijdig, dit komt omdat deze vloeren in allerlei soorten en kleuren te verkrijgen zijn. Zo is er altijd een passende vloer voor jouw interieur. 

Trend 2 | Hot & Hip 

Ook deze tweede trend kennen we al een tijdje. Zag je voorheen visgraat parketvloeren veelal in oudere huizen, tegenwoordig zien we deze populaire vloer ook steeds vaker terugkomen in diverse interieurs. De vloer combineert namelijk uitstekend met moderne en industriële woonstijlen.

Lees meer over de trend van visgraatvloeren

Kijken we naar de geschiedenis van het visgraatpatroon, dan gaan we terug de tijd in. In de 16e en 17e eeuw werden deze vloeren veelal in kastelen en landhuizen gelegd. Het is dus helemaal niet zo gek dat deze vloeren worden gezien als elegant en tijdloos. Dit betekent overigens niet dat deze vloeren alleen tot hun recht komen in een klassiek interieur. Door de vloeren te combineren met staal en grove wollen kleden past het ook goed bij de trends van nu.

Wil je helemaal met de trends meegaan? Denk dan eens aan een visgraat tegelvloer. Deze vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en heel erg geschikt om te gebruiken met vloerverwarming

Trend 3 | Perfect to stay

Laten we even heel eerlijk zijn, deze vloersoort wat niet altijd even poplulair bij iedereen. We hebben het dan over de PVC vloeren. De reden? Voor veel mensen was een PVC vloer een minder duurzame keuze, maar de ontwikkeling van deze vloeren gaan razendsnel. En dit is dan ook de reden dat de vloer niet mag ontbreken in de vloertrends van 2022. 

De materialen van PVC zijn steeds meer van goede kwaliteit en de vloeren worden steeds duurzamer geproduceerd. Bijkomend voordeel is dat een vloer van PVC weinig onderhoud nodig heeft en over het algemeen langer meegaat dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Bij PVC vloeren zijn de keuzes ook eindeloos. Van licht tot donker en van hout- tot natuursteenlook. Het is allemaal mogelijk!

Trend 4 | Japandi

Voor sommigen is dit misschien nog een wat onbekende trend, maar zeker eentje om in de gaten te houden. De trend Japandi wint steeds meer aan populariteit. Nog niet bekend met deze woonstijl? Dan vermoed je vast dat het iets met Japan te maken heeft en dat klopt! Alleen dat is niet het enige. Japandi is namelijk een mix van de Japanse en Scandinavische woonstijl.

Maar wat houdt die combi dan precies in? In deze woonstijl staan minimalistisch, licht, stijlvol en clean enorm centraal. Natuurlijke materialen worden gecombineerd met een strak design en minimalistische accessoires in de kleur zwart voor die Japanse touch. Als we kijken naar de vloertrends van 2022, dan past een lichte vloer hier enorm thuis. Of die vloer nu van marmoleum, vinyl, PVC enzovoort is, dat maakt in principe niet zoveel uit. Zolang de vloer maar licht van kleur is.

Ontdek meer over de woonstijl Japandi

Welke trend is jouw favoriet?

Nu je op de hoogte bent van de vloertrends van 2022, welke spreekt jou dan het meeste aan? Ga je met een houten vloer voor een rustige basis zodat je eindeloos kunt gaan combineren? Of ga je juist meer voor een opvallend patroon, zoals een visgraatvloer? We zijn natuurlijk onwijs nieuwsgierig.

Meer inspiratie opdoen? Of meer weten over de vloertrends van 2022? Kom dan eens langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden. Onze vloerenadviseurs helpen je graag verder om uiteindelijk jouw droomvloer te vinden. Tot snel! 

Bekijk onze openingstijden

Delen