Bereid jezelf voor op de zomer

Bereid jezelf voor op de zomer

Je denkt misschien dat er in de winter amper in de tuin gewerkt kan worden, maar niets is minder waar. Zolang het niet hard vriest, is het juist het ideale moment om jouw tuin eens goed te gaan reorganiseren. Het is het juiste moment om de bestrating en schuttingen aan te leggen wanneer je deze nog niet hebt of aan vervanging toe zijn. Als je nu jouw tuin aanlegt, dan zit je er dit voorjaar weer mooi en netjes bij in jouw nieuwe, ingerichte tuin.

Welke bestrating past bij jouw huis & tuin?

Terrassen en paden vormen samen de basis van jouw tuin. De mogelijkheden op dit gebied zijn zo groot dat je precies de bestrating kunt kiezen die bij jouw tuin past. Dus voor welke bestrating ga jij? Bij het kiezen van de bestrating is het heel belangrijk om te kijken of dit bij de stijl van jouw huis en de directe omgeving past. Een nieuwbouwhuis vraagt bijvoorbeeld om een andere bestrating dan een jaren ’30 huis.

Waar we de afgelopen jaren veelal grijze, antracieten en zwarte tuintegels zagen, zien we anno nu steeds vaker kleurrijke tegels terugkomen. Tuintegels met een motief zijn helemaal hip! Je waant je hiermee direct in Mediterrane sferen, waar je een zomers vakantiegevoel van krijgt. Je kunt zelf bepalen welke kleurtinten en motieven je in de tuin wilt. Je maakt hiermee de tuin een stuk persoonlijker. Wil je nog meer vakantiesfeer creëren in de tuin? Zet er dan olijfbomen in en haal de Ibiza sfeer nog meer in de tuin door de Bohemian stijl toe te passen in de accessoires. Plaats grote stoelen in de tuin met gekleurde kussens, het liefstin dezelfde kleur als de tegels voor een mooie eenheid.

Je vindt op ons buitenterrein vele voorbeelden van bestrating naast elkaar. Zo krijg jij een goed beeld van het effect dat je met verschillende soorten tegels, stenen en klinkers kunt bereiken. Scroll je iets verder, dan vind je een klein deel van ons assortiment. In onze winkel vind je nog véél meer!

Ontdek meer van onze tuinbestrating

Aan de slag met de bestrating…

Voordat je begint met aanleggen, maak je eerst een plattegrond waarop je de paden en het terras intekent. Aan de hand van de plattegrond kun je nauwkeurig het te bestraten oppervlakte uitrekenen. Op basis daarvan kun je bepalen of je laten adviseren hoeveel bestrating je nodig hebt.

Je kunt zelf aan de slag gaan als je handig bent, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon laten doen. Wil je toch zelf aan de slag? Dan leggen wij in een notendop graag uit wat je moet doen. Begin als eerste om de omtrek van het terras of pad uit te zetten met piketpaaltjes of touw. Vervang de grond door een dikke laag straatzand, welke je vervolgens goed egaliseert. Om de kans op onkruid te verkleinen, leg je anti-worteldoek op het zandbed.

Leg de stenen of tegels vervolgens rij voor rij. Tik deze één voor één aan met een rubberen hamer. Controleer iedere keer of alles waterpas ligt. Leg je een terras aan, dan mag deze naar een kant iets aflopen voor de afvoer van het regenwater. Bezem als laatste fijn zand in de voegen als alles ligt. Tril de bestrating eventueel aan. Herhaal het voegen na een paar dagen een aantal keer totdat er geen korrel zand meer bij kan.

We gaan voor privacy in de tuin

Wanneer je in de tuin ligt te genieten van de rust en het mooie weer, dan wil je niet dat je gestoord wordt door de nieuwsgierige buren. Het plaatsen van een schutting is dan de beste oplossing! Een schutting is onderhoudsarm en geeft voldoende privacy. Maar welke schutting past het beste bij jouw tuin?

Schuttingen zijn er in verschillende soorten materialen. Het is goed om jezelf van tevoren af te vragen waar je precies naar op zoek bent. Een schutting is niet trendgevoelig, het moet bij de uitstraling van jouw tuin passen. Wil je graag modern en strak? Of ga je liever voor een houten schutting die meer past bij jouw natuurlijke tuin?

Je kiest voor een houten schutting wanneer je de schutting als het ware wil laten wegvallen in de natuurlijke omgeving van jouw tuin. Hout is een natuurlijk product dat een warm en huiselijk gevoel uitstraalt. Nog een voordeel is dat houten schuttingen vrijwel onderhoudsarm zijn. Je geniet jarenlang van jouw schutting. Na verloop van tijd moet je het hout enkel behandelen met een beits of olie om de schutting nog langer mooi te houden.

Beton schutting zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een volledig onderhoudsvrije schutting. Doordat het geen natuurlijk materiaal is, hoef je de schutting niet te behandelen en is deze weerbaar tegen schimmelaanslag. Bovendien zijn ze ook makkelijk schoon te maken met een natte doek of hogedrukspuit. Ideaal dus voor mensen die weinig tijd hebben voor onderhoud van een schutting.

Kun je niet kiezen tussen deze twee materialen? Geen paniek! Tegenwoordig bestaan er zelfs hout-beton schuttingen. Met deze schutting heb je de stevigheid van beton, maar de natuurlijke, warme uitstraling van hout. Een schutting met unieke eigenschappen!

Dus wanneer het niet te hard vriest, kun jij aan de slag gaan in de tuin met jouw bestrating en schutting. Wil je je van tevoren graag oriënteren? Ontdek dan van tevoren op onze site de mogelijkheden of kom langs in onze winkel voor alle mogelijkheden. Onze adviseurs helpen je graag verder om jouw ideale tuin te realiseren.

Ontdek onze openingstijden

Delen