Maak jouw huis lenteproof!

Maak jouw huis lenteproof!

Berg de schapenvachten en de wollen dekens maar op! Het is namelijk de hoogste tijd om plaats te maken voor lichte materialen en zachte kleuren. Doei warm winterhol, hallo vrolijk voorjaarshuis! In deze blog laten we zien met welke items jij jouw huis lenteproof maakt.

Fris & Nieuw

Het is volkomen logisch en we begrijpen het helemaal dat je met de komst van een nieuw seizoen de drang krijgt om te gaan veranderen in huis. De voorjaarskriebels zijn weer aanwezig! Je kunt eenvoudig jouw huis aanpassen met een leuk behang, maar ook met een plant, een kleurrijke vaas of andere lichte materialen. Met onze tips voelt jouw huis weer als fris en nieuw, met een paar kleine aanpassingen wordt het een echt voorjaarshuis! 

Wat is eigenlijk de reden dat we onze eettafel alleen maar mooi aankleden voor een paasbrunch of andere speciale gelegenheid? Dit kan toch altijd?! Wij vinden van wel tenminste! Dus pak de linnen tafelloper uit de kast, leg placemats van natuurlijke materialen op tafel en zet een kan met jouw favoriete bloemen of een vaas met bloesemtakken neer. De tafel oogt direct een stuk gezelliger.

Daarbij is het zonde om jouw mooie servies weg te stoppen in de kasten. We begrijpen dat het lastig is om dit continue op tafel te laten staan. Maar daarvoor hebben we een goede oplossing, zet de vrolijkste borden die je in de kast hebt naast elkaar op een keukenplank. Hoe diverser, hoe leuker het oogt. Jouw keuken krijgt direct een frisse blik. 

Zorg bij deze keukenplanken en helemaal bij open kasten er wel voor dat de rommel uit het zicht is. Geef sommige accessoires een ander plekje, berg accessoires die niet passen in een voorjaarshuis tijdelijk op. Kies er juist voor om tijdschriften en/of boeken met een mooie cover en kleurrijke bloemen een prominente plek in huis te geven.

Breng groen in huis

Spiegels zijn praktische items voor in huis. Wanneer je meerdere spiegels naast elkaar zet of bij elkaar hangt, dan creëer je een soort kunstwerk. Het reflecterende oppervlakte van de spiegels zorgt ervoor dat jouw huis nog lichter oogt.

Ontdek onze woonaccessoires online

Zeggen we lente, dan zeggen we groen. Er is niet anders in huis wat hard 'lente' roept als groen in huis. En heb je helaas niet zulke groene vingers? Denk dan eens aan fotolijsten met verschillende plantenprints. Of kies ervoor om veel groene accessoires in huis te gebruiken. De kleur groen brengt veel frisheid met zich mee en is een mooie toevoeging aan het voorjaarshuis. 

Fris de boel lekker op

Maar al met al blijft de snelste weg naar een fris, vrolijk voorjaarshuis toch wel het toevoegen van kleur. Vervang neutrale kussenhoezen voor kussenhoezen met prints, vergeet hierbij ook niet de kussens voor buiten. Vervang de lampenkappen, pak de linnen dekens uit de kast en leg een mooi koffietafelboek op tafel. Om jouw huis lenteproof te maken, moet je durven te experimenteren met kleur en verschillende tinten. Maak je gebruik van kleur, dan zul je zien dat kleur complementair is aan de neutrale items. 

Een dot verf geeft jouw huis direct een andere uitstraling. Heb je tijd noch zin om jouw hele huis onder handen te nemen? Je kunt jouw deurpost voorzien van een mooie, frisse kleur. Een subtiele verandering, maar precies genoeg om de boel in huis op te frissen. Je creëert direct een andere look and feel! 

Bij de meesten in huis is de gang een ondergeschoven kindje. Enorm zonde, want het is de eerste ruimte die je ziet wanneer je een huis binnenkomt. Dus waarom maak je er niet iets gezelligs van? Zet bijvoorbeeld manden neer waarin je jouw spullen kwijt kunt. Heb je een verzameling hoeden en/of tassen? Hang deze aan mooie haakjes op aan de muur en je grijpt nooit mis.

Werk je nog steeds regelmatig thuis? Dan verdient jouw werkplek ook een touch-up. Houd papierwerk en administratie zoveel mogelijk uit het zicht en zet verse bloemen neer. Een opgeruimd kantoor betekent automatisch een frisse werklust. Dat wordt fijn werken. En wedden dat jouw collega's jaloers worden op jouw frisse werkplek?!

Breng de eerste zonnestralen in huis

In het voorjaar is het heerlijk om de eerste zonnestralen naar binnen te laten komen. Zonnestralen geeft ons een fijn en vrolijk gevoel. Doe in de ochtend direct de gordijnen omhoog en zet de ramen een tijdje open om het huis lekker door te laten luchten. 

Houd een grote voorjaarsschoonmaak, alles lekker schoon. Sta ook stil bij de hoeken waar je normaal gesproken wat sneller doorheen gaat. En ben je dan toch bezig, dan kun je alles opruimen en veranderen in huis. Ga je dan nieuwe accessoires kopen, kies dan dus voor lichte en vrolijke kleuren. Combineer bijvoorbeeld maximaal drie kleuren met elkaar zodat je vrolijkheid, eenheid en rust creëert. Houd je dan wel aan het gekozen kleurenpalet. 

Tot slot, schaf de juiste items aan, ga lekker zitten en geniet van jouw voorjaarshuis. Wil je nog meer (woon)inspiratie opdoen? Kom dan eens langs in de winkel of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Iedere week word je dan voorzien van de nieuwste trends, wooninspiratie en acties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Delen