Laden...

Wat kost een nieuwe badkamer?

Wat kost een nieuwe badkamer?

De laatste jaren wordt de badkamer niet alleen meer puur functioneel gebruikt. Het is dé plek geworden om na een lange dag even heerlijk tot rust te komen. Je wilt dan natuurlijk dat de badkamer van alle gemakken voorzien is en dat het als een ware wellness ruimte aanvoelt. Echter zitten er nog al wat kosten aan een nieuwe badkamer. Om je een inzicht te geven in badkamer kosten, hebben we de duurste posten voor je op een rijtje gezet!

Belangrijke kostenposten

De kosten van een badkamer kunnen erg verschillen, deze zijn namelijk sterk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Ga je voor een nieuwe, maar toch simpele look? Of wil je juist een luxe badkamer met de nieuwste innovaties?

De inrichting van jouw badkamer

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de badkamer. Wanneer het om een grote ruimte gaat, zullen de badkamer kosten al gauw hoger uitvallen. Je kunt natuurlijk zelf de inrichting van de badkamer bepalen, hoe meer badkamermeubels en sanitair er geplaatst wordt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast moet je goed rekening houden met een hoger kostenplaatje wanneer er sprake is van een schuine wand. Aangezien er in dat geval maatwerk aan te pas zal moeten komen, dit zal altijd meer gaan kosten.

Het sanitair

Wanneer we op productniveau kijken, zal het gekozen sanitair de grootste kostenpost vormen voor de nieuwe badkamer. Hierin kun je het dan ook zo gek maken als je zelf wilt. Hoe klein de badkamer ook is, de kosten kunnen op dit gebied ontzettend oplopen. Afhankelijk van de ruimte is het te overwegen of er een bad moet komen of niet. Hierin zijn er weer talloze mogelijkheden, gaat je voor een tweepersoonbad, of juist een whirlpool? Wanneer je alleen voor een douche gaat, zijn daar ook een aantal mooie innovaties toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een Sunshower, zodat je helemaal tot rust komt tijdens een warme douche!

Ontdek Sunshower

De mooiste tegels

Zowel de stijl, als de keuze van materialen heeft grote invloed op de badkamer kosten. Een ander deel van het sanitair, zijn bijvoorbeeld de tegels. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken aangezien de tegels ontzettend sfeerbepalend zijn in de badkamer. Het lastige is dat de verschillende tegels allemaal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Wanneer je budget wat kleiner is, is het kiezen voor keramische tegels een goede optie!

Bekijk de mooiste tegels van vtwonen

Luxe extra opties

Aangezien de technologie niet stil heeft gestaan, zijn er in een nieuwe badkamer een hele boel luxe innovaties toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, een spa douchecabine of zoals al eerder een genoemd een whirlpool! Deze zullen niet alleen voor heerlijk comfort zorgen, maar ook nog eens een luxe touch aan de badkamer geven. Let wel goed op, al deze extra’s zullen ontzettend veel invloed hebben op de badkamer kosten.

Jouw badkamer renoveren
Ben je nog niet toe aan een nieuwe badkamer, maar zou je wel een aantal dingen willen vervangen? Bij het renoveren van uw badkamer zijn er ook vele mogelijkheden! Een badkamerrenovatie is goed te realiseren wanneer de basis van de badkamer goed is, maar je ondertussen bijvoorbeeld wel toe bent aan een nieuwe douche of badkamermeubel. Of dat je juist een nieuw toilet wilt, of meer kastruimte. Met een paar makkelijke aanpassingen krijgt jouw badkamer een hele nieuwe uitstraling!

Ontdek de tips van Boer voor het renoveren van uw badkamer

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met een van onze badkameradviseurs en ontdek welke kosten jouw wensen met zich mee brengen.

Maak een afspraak

Delen