Recept: winterpizza van Weber

Recept: winterpizza van Weber

Ook in februari kan het nog flink koud worden. Er zijn zelfs in het verleden maar liefst negen Elfstedentochten in februari gereden! Je zou denken dat deze maand dan niet de ideale periode is om de barbecue aan te zetten. Maar niks is minder waar. Barbecueën kan namelijk het hele jaar door! Daarom heeft Weber niet alleen heerlijke zomerse recepten maar ook gerechten voor een smakelijke winter bbq. Maak het gezellig buiten, pak er een warme chocolademelk met slagroom bij en zet de Weber aan om vervolgens ’s avonds aan een knusse eettafel te kunnen genieten van jouw eigen verse winterpizza!


WIE 4 personen
VOORBEREIDING 20 min.
BEREIDING 30 min.
MOEILIJKHEIDSGRAAD medium
METHODE indirect


Ingrediënten

4 pizzabodems | 200 gr. spruitjes | 1 el. olijfolie | 10 takjes tijm | 20 blaadjes salie | 2 teentjes knoflook | 200 gr. sterke kaas (bijvoorbeeld gruyère) | 200 gr. gerookte ham | 2 el. vijgenmosterd | 250 gr. ricotta kaas | knoflookpoeder | peper & zout | 100 gr. rucola

Speciale Weber GBS accessoires: pizzasteen

Jacobien, adviseur buiten:
'Heb jij nog geen pizzasteen voor je barbecue? Bij ons vind je alle Weber GBS accessoires om van elk barbecuerecept een succes te maken!'

Het (voor)bereiden van jouw winterpizza

Begin met het wassen en reinigen van de spruitjes. Scheur ze vervolgens in afzonderlijke blaadjes en meng ze met olijfolie. Pluk daarna de tijmblaadjes, hak de salie grof en geniet ondertussen van de heerlijke geur die van de kruiden af komt. Na de kruiden zijn de knoflook, de kaas en de ham aan de beurt. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes, rasp de kaas en snijd de ham in plakjes.

Nu is het tijd om de spruitjes in de pan te doen. Gebruik hiervoor een hapjes- of koekenpan. Doe de spruitjesbladeren met olie in de pan en doe hier de gehakte kruiden en de gesneden knoflook bij. Bak het mengsel gedurende twee à drie minuten. Breng alles vervolgens op smaak met zout en peper. Zijn de spruitjes klaar? Meng dan de vijgenmosterd met de ricotta in een kom en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Tijd om de pizza samen te stellen! Leg een pizzabodem op het werkblad en besmeer deze met ¼ van het ricotta mengsel. Beleg de pizza vervolgens met de gebakken spruitjesbladeren, kaas en ham. Nog een laatste ‘finishing touch’ voordat de pizza op de barbecue kan: meng de olijfolie met de knoflookpoeder en strijk hiermee de korst in. Zo krijg jij een heerlijk knapperige, Italiaanse pizza! Oh, en vergeet natuurlijk niet de andere drie pizza’s ook nog op dezelfde wijze te maken. Samen eten is wel net zo gezellig!

Op de barbecue met die pizza!

Bereid de barbecue voor op indirecte warmte op circa 260 °C. Is de barbecue op temperatuur? Verwarm dan de pizzasteen op indirecte warmte circa tien minuten voor. Als de pizzasteen is voorverwarmd, leg de pizza dan op de steen. Bak de pizza ongeveer vier à vijf minuten of tot de bodem knapperig is. Doe dit met het deksel van de barbecue dicht. Als jouw pizza klaar is, haal deze dan met een pizzaspatel van de barbecue af. Last but not least: strooi wat verse rucola over jouw pizza heen en klaar ben je.

Buon appetito!!

Heb je helemaal de smaak te pakken? Bekijk dan ook nog eens het barbecue recept uit de tuinkalender van januari: Weber’s winterkip!

Bekijk hier de Weber Winterkip

Ben jij ook helemaal in voor een winter bbq of wil je jezelf gewoon alvast voorbereiden op het voorjaar? Doe dan alvast online inspiratie op voor jouw ideale barbecue. Van houtskoolbarbecue tot gasbarbecue en complete buitenkeukens, de keuze is enorm. Heb je keuzestress? Don’t worry! Onze adviseurs helpen je graag.

Delen