Recept: Weber’s cheesy nacho’s

Recept: Weber’s cheesy nacho’s

Het is alweer maart geweest: de maand dat de lente is begonnen! We gaan er voor het gemak even vanuit dat het mooie weer lang bij ons blijft. Voor de eerste lente bbq hebben wij hét perfecte recept om samen buiten te genieten. Enjoy!


WIE ± 4 personen
VOORBEREIDING 30 minuten
BEREIDING 9 tot 11 minuten
MOEILIJKHEIDSGRAAD medium
METHODE direct
SOORT BBQ gas


Ingrediënten

Marinade: 1 el extra vergine olijfolie | 1 el gehakte knoflook | 1½ el chilipoeder | 1 tl lichte basterdsuiker | ½ zeezout | ¼ tl gemalen komijn

Overig: 600 gram skirt steak | 1 zak tortillachips | 1 blik zwarte bonen | geraspte cheddar | geraspte Monterey Jack kaas | 1 bakje cherrytomaten | 1 bosje lente-ui | 360 gram tomatensalsa | 1 avocado

Speciale Weber GBS accessoires: deluxe grillkorf groot

Let’s grill some beef!

Je begint met het maken van de marinade en het grillen van de steak. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de marinade. Smeer de marinade vervolgens gelijkmatig over de steak. Laat de steak vervolgens 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur rusten voordat je gaat grillen.

Verwarm jouw gasbarbecue tot ongeveer 250 graden. Als de barbecue op temperatuur is, grill je de steaks met gesloten deksel direct en op hoog vuur. De steak heeft ongeveer 4 tot 6 minuten nodig voordat die medium rare is. Zorg er wel voor dat je de steak aan beide kanten grilt. Is de steak klaar? Haal hem dan van de barbecue en laat de steak 3 tot 5 minuten rusten. Vervolgens snijd je de steak in hapklare stukjes. Oe la la, het water loopt ons al in de mond!

Jacobien, adviseur buiten:
'Ben je op zoek naar een gasbarbecue maar ben je benieuwd naar de verschillen? Wij kunnen je er in onze winkel alles over vertellen!'

Tijd voor de cheesy nacho’s

Nu is het tijd voor jouw deluxe grillkorf! Leg de helft van de tortillachips in de korf en verdeel hier de helft van de steak, zwarte bonen, cherry tomaten en geraspte kaas overheen. Doe vervolgens de andere helft van de chips in de korf en doe de rest van de steak, zwarte bonen, cherrytomaten en geraspte kaas er overheen. Zo ligt niet alles bovenop de nacho’s maar kom je halverwege ook weer allemaal lekkers tegen! Zet de korf vervolgens op de barbecue en grill de nacho’s direct en op hoog vuur. Ondertussen snijd je de avocado in blokjes en meng je deze in een kom met de tomatensalsa. Is de kaas gesmolten? Dan zijn jouw nacho’s ready! Garneer de nacho’s af met gesneden stukjes lente-ui. Serveer de nacho’s op een grote plank in het midden van de tafel met de salsa apart. Het samen eten en genieten kan beginnen. Eet smakelijk!

Variatietip: houd je niet van cheddar en Monterey Jack kaas of kun je het niet krijgen? Deze nacho’s zijn ook superlekker met Goudse en Gruyère!

Voor een Weber gasbarbecue ben je bij Boer aan het goede adres! Van tafelmodel tot aan een volledige buitenkeuken, alles is mogelijk. Laat je in onze winkel uitgebreid adviseren of kijk alvast online naar welke gasbarbecue jou het meeste aanspreekt!

Delen