Recept: Weber’s winterkip

Recept: Weber’s winterkip

De barbecue alleen gebruiken in de zomer is zooo jaren ‘90. Een winter bbq is net zo lekker en misschien nog wel gezelliger! Sfeervolle lampjes in de tuin, het geknetter van de vuurkorf op de achtergrond en een glas rode wijn in de hand. Wat wil je nog meer?! Nou ja, een lekkere warme plaid misschien… Wij hebben in ieder geval een heerlijk Weber barbecue recept voor de perfecte winter bbq!


WIE 4 personen
VOORBEREIDING
35 min
BEREIDING 1 uur en 50 min
MOEILIJKHEIDSGRAAD makkelijk
METHODE indirect


Ingrediënten

½ krop rode kool | 4 sneetjes ontbijtspek | 1 appel | 2 el. honing | 4 takjes tijm | 400 ml rode wijn | 2 speculaasjes | 1 tl. piment | ½ tl. kaneel | ¼ tl. nootmuskaat | 1 kruidnagel | 1 sinaasappel, schil & sap | 1 tl. bruine suiker | peper & zout | 1 volledige kip, biologisch (ong. 1,5 kg)

Speciale Weber GBS accessoires:
deluxe gevogeltestomer & iGrill / digitale thermometer

Tip: in plaats van wijn kan je ook een mix van druivensap en water gebruiken (50/50).

Aan de slag in de keuken

Snijd de rode kool, eventueel met een mandoline, in fijne reepjes. Hak het spek fijn en rasp de appel. Meng vervolgens de rode kool, het spek en de appel in een grote mengkom. Breng het geheel op smaak met zout en honing en kneed alles zorgvuldig door elkaar. Voeg daarna de tijm en 250 ml wijn toe en meng dit goed. Laat de kool ongeveer 30 minuten marineren.

Maal vervolgens met een stamper en vijzel alle piment, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, speculaasjes, zeste van de sinaasappel en bruine suiker fijn. Voeg één eetlepel sinaasappelsap toe om een pasta te maken en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de kip vervolgens aan de binnen- en buitenkant met de pasta en masseer de huid van de kip in. Giet daarna de rest van de wijn in de basishouder voor de gevogeltestomer en bevestig de infuuskegel. Verdeel de gemarineerde rode kool op de bodem van de gevogeltestomer en plaats de kip op de infuuskegel. Barbecue time is on!

Aan de slag op de barbecue

Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, ca 180°C. Bij gebruik van een 57 cm houtskoolbarbecue van Weber heb je een halve brikettenstarter met Weber briketten nodig. Plaats vervolgens de kip op het indirecte vuur en kook hem ongeveer voor 75 minuten of totdat het sap helder is en het vlees een kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt. Haal daarna de kip van de barbecue en laat het tien minuten rusten voor het opdienen.

Serveertip: maak heerlijke krieltjes met rozemarijn, tijm en een beetje zeezout uit de oven om het gerecht helemaal af te maken.

Geniet ervan!

Wil jij heel graag Weber’s winterkip maken maar heb je nog geen barbecue? Kijk dan eens online naar ons assortiment Weber barbecues. Kom je er niet helemaal uit? Onze adviseurs in de winkel staan klaar om jou te voorzien van een persoonlijk advies!

Delen