Laden...

DIY - Een white wash vloer

DIY - Een white wash vloer

De verftechniek white wash zorgt ervoor dat hout witter gemaakt wordt. Bij deze techniek wordt de vloer geverfd met een transparante beits of olie, waaraan wit pigment is toegevoegd. Hierdoor zal er een witte waas ontstaan op het hout. Het verschil met een dekkende verf, is dat de houtnerf zichtbaar blijft en niet volledig wordt afgedekt.

Met white wash kun je de vloer vele verschillende kleuren en uitstralingen geven, door te variëren in het aantal lagen. Hoe meer lagen des te witter de vloer zal worden. Hierbij moet je bedenken dat de houtnerf en de oorspronkelijke houtkleur steeds minder zichtbaar worden. Een groot voordeel van deze verftechniek, is dat het witte pigment de verkleuring (vergeling) van het hout tegen zal gaan. Dit is op de lange termijn een gunstig bijkomend effect. De vloer zal wit blijven!

Doe het zelf!

Je vloer een opfrisbeurt geven kun je gemakkelijk zelf doen! De verftechniek white wash kun je toepassen op onder andere eiken vloeren, grenen vloeren, parketvloeren, beuken, vuren, lariks, douglas, etc. Je hebt een aantal dingen nog:

  • Reinigingsmiddel
  • Schuurmachine
  • White wash beits
  • Blanke lak(slijtvaste vloerlak)
  • Kwast en roller

White wash beits 

Om het gewenste resultaat te krijgen, moet je zorgen dat je het juiste materiaal gebruikt. Wanneer je kiest voor white wash beits, zal dit het hout een witte, matte uitstraling. Dit door het UV-filter van de beits. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe lichter de vloer zal worden. Over het algemeen is één lag genoeg! De white wash beits is niet alleen op de vloer te gebruiken, maar ook op meubels, plafonds en wanden. Je kunt kiezen tussen verschillende kleuren, namelijk wit, grijs en bruin tinten maar er bestaan ook kleurloze beits. Om de vloer te beschermen, moet je deze afwerken met een watergedragen, slijtvaste, blanke lak. Wanneer je de wand of het plafond een white wash geeft, is dit niet nodig.

Kom voor advies, langs bij Boer Staphorst. Onze verfspecialisten kunnen alles vertellen over welke materialen je moet gebruiken voor het resultaat dat je voor ogen hebt!

Bekijk de openingstijden

Delen