Dé woontrends voor 2020

Dé woontrends voor 2020

Afgelopen jaar hebben we erg uiteenlopende trends gezien op het gebied van woninginrichting. Zo was de luxe uitstraling van velvet helemaal hip & happening, maar tropische sferen waren ook vaak terug te zien. Een wereld aan verschillende stijlen dus! Ben jij benieuwd naar de verwachte woontrends voor 2020? Lees dan snel verder!

Wordt verwacht in 2020...

Vorig jaar hebben we veel verschillende trends gezien. Zo kwam de woontrend Urban Jungle, een tropische woonstijl, erg vaak voorbij. De industriële woonstijl was ook helemaal trendy. Andere aspecten die we vaak terug zagen komen waren het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Een aantal van de trends van afgelopen jaar zien we dit jaar terug, maar in een nieuw jasje. Laat je inspireren door de woontrends van 2020!

Woontrend 1 - Natuurlijk & warm

In de woontrend 'Natuurlijk & warm' wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren, zoals donkerrood, roest, roze, beige en bruin. De trend is puur, warm en natuurlijk. Ook worden in deze woontrend veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, riet en rotan. Karen van Instagram-account @karenvanduijvenbode heeft deze woontrend al erg goed weten toe te passen in haar interieur. Haar slaapkamer heeft een warme uitstraling. De roestkleur op haar muur geeft een sfeervol effect in combinatie met de beige- en rozetinten op haar bed en de natuurlijke materialen, zoals de rieten mand en de keramische vaas.


Credits: Karen van @karenvanduijvenbode

Woontrend 2 - Gewaagd & gedurfd

Het vergt heel wat lef om de woontrend 'Gewaagd & gedurfd' toe te passen in je interieur. Deze stijl is namelijk best heftig en gewaagd, maar wel een echte eyecatcher. Tegenwoordig showen steeds meer mensen online hun interieur en het is daardoor erg moeilijk om je nog te onderscheiden en op te vallen. Wanneer je deze trend toepast in je huis word je sowieso gezien en onderscheid je je van de massa. Deze stijl kenmerkt zich door felle kleuren, vele prints en bijzondere, opvallende accessoires. Deze aspecten zijn perfect terug te zien in het prachtige huis van Mindy van het Instagram-account @mindy_schroor. Durf jij het aan om deze trend te volgen en toe te passen in jouw huis?


Credits: Mindy van @mindy_schroor

Woontrend 3 - Compact & Functioneel

Steeds meer mensen willen verhuizen richting de grote steden om dichterbij de stad te wonen. In het stadscentrum zijn de huizen vaak kleiner, dus moet er gekozen worden voor een compacte indeling. Zo kun je om ruimte te besparen gaan voor een inklapbaar bureau of tafel. Ook zou je kunnen kiezen voor een bed met opbergruimte. Op deze manier kun je veel spullen opbergen zonder extra ruimte in te nemen. Nog een andere manier om ruimte te besparen is door de hoogte in te gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van wandplanken. Hierdoor neem je geen vloerruimte in en heb je meer ruimte. Kies voor producten die compact en multifunctioneel zijn om zoveel mogelijk uit je ruimte te halen!

Woontrend 4 - Tiny House

Hoewel de stedelijke bevolking groeit, zijn er ook steeds meer mensen die het stadse leven ontvluchten. Deze mensen zijn op zoek naar vrijheid en minimalisme. Ook wordt duurzaamheid steeds belangrijker en gaan steeds meer mensen kleiner wonen. Zo kiezen ook steeds meer mensen ervoor om te wonen in een Tiny House, een heel klein huisje. Tiny Houses zijn vaak mobiel en daardoor voelen mensen zich erg vrij om te gaan en staan waar ze willen. Ook is een Tiny House erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Een Tiny House is erg duurzaam om de volgende redenen:

  • Bij de productie van een Tiny House wordt minder afval geproduceerd en gekozen voor gerecyclede of herbruikbare materialen.
  • Veel Tiny Houses hebben een watertank, die regenwater opvangt. Dit water wordt vervolgens gefilterd en kan hergebruikt worden. De watertank wordt opgewarmd door de warmte van de zon. Hierdoor is er geen gas nodig om water op te warmen, dus dit is erg milieuvriendelijk.
  • De meeste Tiny Houses beschikken ook over zonnepanelen. Deze zonnepanelen verwarmen het hele huisje en omdat dit geen grote ruimte is, is hier niet veel energie voor nodig.
  • Door de groeiende economie gaan mensen meer consumeren en dit zorgt voor een grotere CO2- uitstoot. Als je in een Tiny House woont, heb je geen ruimte voor veel spullen. Hierdoor consumeer je minder en dit is milieubewust!

Woontrend 5 - Elegant & Chique

Deze woontrend is al een tijdje helemaal on trend: Elegant & Chique! Bij deze interieurstijl heb je altijd het gevoel alsof je in een luxe hotel verblijft en wie wil dat nou niet?

Visgraatvloer

Een elegant effect is op verschillende manieren in je interieur te creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een visgraatvloer in je huis te leggen. Door te kiezen voor een vloer met een visgraatdessin wordt je vloer dé eyecatcher van je huis. Een visgraatvloer past in vrijwel elk interieur en geeft een mooi, bijzonder en chique effect.

Marmer

Een trend die we ook al een tijdje telkens zien terugkomen is marmer in huis. Marmer kan op verschillende manieren toegepast worden in huis. Zo is marmer in de badkamer of keuken helemaal hip en super classy. Bij Boer Staphorst verkopen wij verschillende keukens en badkamers met marmeren accenten.

Ontdek de mooiste badkamers

Zoals je kunt zien geeft marmer een heel elegant en luxe effect. Lekker badderen met het gevoel in een hotel te verblijven! Is marmer toch niet helemaal jouw ding? Wij verkopen nog veel meer badkamers en keukens in andere stijlen!

Velvet

Een andere manier om je interieur een luxe uitstraling te geven, is door te kiezen voor velvet meubels. Velvet meubels zijn al een poosje in en zijn nog steeds helemaal hip & happening. Ons merk Dutchbone verkoopt veel prachtige meubels in een velvet-uitvoering. Deze trend zal ook nog wel eventjes blijven, want velvet is en blijft zo mooi! Wij zijn fan! Jij ook?

Bekijk hier het merk Dutchbone

Stalen deuren

Wat we ook steeds vaker voorbij zien komen zijn stalen deuren. De stalen deuren geven een stoere, maar verfijnde en chique uitstraling. De deuren staan prachtig in ieder interieur en zijn een echte toevoeging aan je huis. Een echte eyecatcher!

Dit waren alweer de woontrends waarvan verwacht wordt dat we deze terugzien in 2020. Welke trend vind jij het mooist? Kom vooral eens gezellig langs in onze winkel om al onze mooie woonitems te bekijken!

Bekijk de openingstijden

Delen