Interieurstijl: Zacht & Zoet

Interieurstijl: Zacht & Zoet

Houd je van een knus interieur? Dan is de interieurstijl Zacht & Zoet echt iets voor jou! In deze stijl zie je veel woonitems in pasteltinten terugkomen. Voor velen is pastel een geliefd en favoriet kleurenschema in het interieur. Wil je weten hoe je pasteltinten kunt toepassen in jouw eigen interieur? Lees snel verder, dan laten we graag zien hoe je dit doet!

Zacht & Zoet in jouw interieur

Met de interieurstijl Zacht & Zoet haal je een stijl in huis die bij velen geliefd is, omdat de kleuren rustgevend, vrolijk en zacht zijn. De kleuren zijn goed met elkaar te combineren waardoor je interieur nog speelser en gezelliger wordt zonder het te druk of te bont te maken. Ze geven die zachte en zoete touch aan jouw interieur. Je kunt hierbij denken aan kleuren zoals poeder roze, ijsblauw of mintgroen.

De bovenstaande kleuren zorgen voor een dromerige en knusse sfeer. Daarom zijn de kleuren de laatste tijd ook erg populair voor in huis. Flexa heeft hierop ingespeeld met de Kleur van het Jaar 2020. De licht groengrijze kleur, Tranquil Dawn, past perfect bij de meubelen en accessoires in pasteltinten. De kleur Tranquil Dawn straalt kalmte en helderheid uit in ieder interieur en zorgt voor balans. De lichte tint beweegt zich tussen groen, grijs en blauw. Perfect te combineren met elke andere kleur in jouw interieur.

Maak kennis met Tranquil Dawn

Vind je deze kleuren toch iets te zacht en zoet? Dan kun je pasteltinten ook op een andere manier in jouw interieur toepassen. Denk eens aan zacht okergeel of licht olijf in je interieur als fris accent. De zachte poederkleuren komen goed tot hun recht wanneer je er een mooie vaas met bloemen voor zet. Dus nee, je hoeft niet je hele interieur te voorzien van pasteltinten om deze interieurstijl toe te passen.

Een Zacht & Zoet interieur op diverse manieren

Je kunt op vele manieren de interieurstijl Zacht & Zoet toepassen in jouw interieur. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allerlei pasteltinten met elkaar te combineren of wit als basis te pakken in combinatie met pasteltinten of wit als basis met één pasteltinten of juist pasteltinten gemixt met felle kleuren. Zoals je hoort zijn er dus vele manieren om de stijl toe te passen. En wij helpen je een handje en geven je hieronder een aantal voorbeelden hoe je dit kunt doen! En zo zie je dat je met pastel veel kanten op kunt en elke manier weer een andere sfeer gecreëerd.

Ontdek HKliving

Gebruik je voor pasteltinten in combinatie met felle kleuren dan wordt je interieur speelser en vrolijker. Dit maakt jouw interieur meer sprekend dan een interieur met alleen maar pasteltinten. Maar wil je juist helemaal de andere kant op? Pastel is ook een goede combinatie met vintage items. Je creëert hiermee een mooie sfeer in een interieur en je krijgt ook meer diepte in het interieur.

Ben je meer een liefhebber van een neutraal en basic interieur? Kies dan een pasteltint waar je jaren tegenaan wilt kijken, kies bijvoorbeeld voor een lichtblauwe kleur op de muur. Door de basis van een ruimte voornamelijk wit te houden en deze vervolgens combineren met pasteltinten, dan ontstaat er een heerlijke frisse sfeer in huis met erg veel ruimtelijkheid. Dit is dus een ideale manier mocht je wat kleiner wonen. Wil je toch liever knallen met wat meer kleur maar vind je felle kleuren iets te heftig? Dan kun je ook een aantal pasteltinten met elkaar combineren. Zo creëer je echt een Zacht & Zoet interieur.

Kies jouw woonitems in pasteltinten

Met de interieurstijl Zacht & Zoet kun je vele kanten op. Of je pastel nu subtiel toepast of groots uitpakt? Niets is eigenlijk te gek in deze stijl. Zie jij het wel zitten om pastel toe te gaan voegen in jouw interieur, maar weet je nog niet zo goed welke woonitems je hiervoor nodig hebt? Dan willen wij je wel helpen, we hebben een aantal producten uit onze winkel gepakt die perfect in de interieurstijl Zacht & Zoet passen. Al deze producten zijn in onze winkel verkrijgbaar. Doe je inspiratie op!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren en durf je de stap te zetten om je interieur in pasteltinten te doen. Volgende week behandelen we alweer de laatste interieurstijl. Het blijft nog een geheim welke interieurstijl dit is, maar je wordt er wel heel vrolijk van! Maar kun je hier niet op wachten? Kom dan gezellig langs in de winkel om wooninspiratie op te doen!

Bekijk de openingstijden

Delen