Bereid je huid voor op een zonnige zomer

Bereid je huid voor op een zonnige zomer

De dagen worden langer, de natuur wordt weer wakker en de zon laat zich steeds vaker zien. Op een lekker warme lente- of zomerdag heb je al snel de neiging naar buiten te sprinten en te genieten van de zon op je gezicht.

Natuurlijk is deze zon op je gezicht heerlijk, maar de kans op huidschade en irritaties is hierdoor ook een stuk groter. En daarom ontwikkelde Sunshower, samen met TU Delft en enkele medisch specialisten van LUMC en VUMC, douche-apparaten die je huid voorbereiden op de felle zonnestralen.

Lees meer over Sunshower

Hoe werkt de Sunshower?

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, begin je niet met het liften van vijftig kilo. Ditzelfde geldt ook voor zonnen; als je een half jaar weinig tot geen zonlicht hebt gezien, dan is het niet handig om je huid opeens uren bloot te stellen aan de zon. Je huid bescherm je bij langdurige blootstelling aan de zon logischerwijs met zonnebrandcrème. Daarnaast kun je de huid langzaam laten wennen aan het fellere zonlicht van de lente en de zomer. Sunshower ontwikkelde daarom – in samenwerking met TU Delft en medisch specialisten van LUMC en VUMC – apparaten voor onder de douche die je daarbij helpen; de Sunshower.

Een Sunshower geeft veilig zonlicht of weldadig infraroodlicht af. Het laag gedoseerde uv-licht laat je huid op niet-schadelijke en betrouwbare wijze wennen aan de zon terwijl je onder de douche staat. Bovendien profiteer je van alle bijkomende voordelen. Want ultraviolet licht is essentieel voor veel vitale functies in ons lichaam. Zo zorgt het voor de aanmaak van vitamine D, dat verantwoordelijk is voor een energiek gevoel en de versterking van je immuunsysteem. Daarnaast stimuleert het zonlicht de aanmaak van endorfine, beter bekend als het gelukshormoon. Het infraroodlicht verzacht spierpijn en stijfheid, en het zorgt voor een gevoel van ontspanning. Allemaal elementen die je associeert met de zomer, maar die je dankzij Sunshower het hele jaar door kunt ervaren.

Kortom een Sunshower heeft alleen maar voordelen om je lichaam te laten wennen aan de zon. Create your own sunshine! Benieuwd naar de mogelijkheden met een Sunshower in jouw badkamer? Kom dan eens langs op onze badkamerafdeling, onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien.

Ontdek onze openingstijden

Delen