Een stijlvolle zwarte keuken

Een stijlvolle zwarte keuken

Wanneer je van stoer, robuust, chique, strak en donkere kleuren houdt, is een zwarte keuken perfect voor jou! Je hebt eindeloos veel mogelijkheden om zwart op een stijlvolle manier in de keuken te gebruiken. Ga je voor een gehele zwarte keuken? Of gebruik je liever voor zwarte details met bijvoorbeeld hout elementen, of gecombineerd met wit.

De stoere zwarte keuken

Haal een moderne en luxe sfeer in huis, door te kiezen voor een zwarte keuken. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop het zwart in de keuken verwerkt wordt. Zo kun je kiezen voor een volledig zwarte keuken, of juist wat subtielere kastgedeelten. De zwarte keuken is geschikt voor iedere woonstijl, maar past voornamelijk perfect in industriële interieurs. Een andere veel voorkomende interieurstijl is de moderne. Heb je een landelijke keuken? Voeg een aantal stijlvolle zwarte elementen toe en de keuken zal in no time zorgen voor een industriële sfeer. Wanneer je liever gaat voor een wat zachtere kleurtoon, zijn bijvoorbeeld donkergrijs, antraciet, en diepblauw ook prima keuzes, deze zorgen namelijk allemaal voor hetzelfde effect.

Ontdek de mooiste keukenstijlen

De juiste materialen

Bij het inrichten van een keuken is het belangrijk om te kijken naar de materialen die gebruikt gaan worden. Voor een gezellige, zwarte keuken is zwart hout een goede optie. Geef de keuken een warme look door voor zwarte, houten fronten te kiezen, waarbij de originele houtpatronen nog zichtbaar zijn.
Een andere optie is om te kiezen voor een hoogglans afwerking van de fronten. Dit is een goede keuze wanneer je voor een moderne uitstraling wilt gaan.
Ga je liever voor stoer en robuust? Kies dan voor een mat zwarte keuken! Dit past perfect in een industrieel interieur. Deze keuze brengt een groot voordeel met zich mee. De vingerafdrukken op de frontjes zullen namelijk niet zichtbaar zijn. Dat scheelt een hoop poetsen!
Maak daarnaast gebruik van andere stoere materialen, zoals beton en staal. Om zo de zwarte keuken een stijlvolle finishing touch te geven.

Stijlvolle zwarte elementen

Breng zwart in de keuken op een subtiele manier. Zo haal je wel de charme van zwart in huis, zonder een hele hoop te moeten aanpassen.

Zwarte kraan

We zien steeds vaker zwarte kranen voorkomen in de keuken. Deze kan in een handomdraai zorgen voor een mooi contrast. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte kraan in een landelijke keuken, deze zal meteen een stoere uitstraling krijgen! Wanneer je voor optimaal gemak wilt gaan, kies dan voor een zwarte Quooker.

Lees meer over de zwarte Quooker

Zwarte spoelbak

Bij een zwarte kraan hoor natuurlijk ook een zwarte spoelbak. Deze zien we steeds vaker gekozen worden in een nieuwe keuken. Wanneer je kiest voor een mat zwart werkblad, zal de zwarte spoelbank ontzettend mooi weggewerkt zijn. Of kies voor een mooi contrast, door de zwarte spoelbank in een stoer betonnen werkblad te plaatsen.

Zwarte tegels

Een andere goede optie voor in de keuken zijn zwarte tegels. Maak bijvoorbeeld de mooie combinatie van een lichte keuken, met grote zwarte tegels. Evenals kleine zwarte tegels tegen de achterwand van de keuken, zal dit zorgen voor een mooi effect!

Ben jij helemaal overtuigd en wil je graag een zwarte keuken thuis? Kom eens langs in de showroom, onze keukenadviseurs helpen je graag!

Bekijk de openingstijden

Maak vrijblijvend een afspraak

Delen