Kosten keukenrenovatie

Bij het kopen van een nieuwe keuken kunnen de kosten soms oplopen. Een goed alternatief voor het kopen van een nieuwe keuken is het renoveren van uw keuken. Maar de mogelijkheden bij het renoveren van een nieuwe keuken zijn heel erg divers. Want waar begint u en tot hoever wilt u gaan? Hieronder behandelen we de mogelijkheden van het renoveren, zoals het vervangen van de keukenapparatuur en wanneer je kiest voor een keukenrenovatie.

Mogelijkheden renoveren

Bij het renoveren van uw keuken zijn er vele mogelijkheden. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deuren en fronten van uw keukenkastjes te vervangen. Wanneer u dit gaat aanpassen, dan krijgt uw keuken direct een andere uitstraling. En het prettige hieraan is dat de scharnieren en lades intact blijven. Houd wel altijd in gedachten dat de zijkanten van de keukenkastjes dezelfde kleur behouden.

Stoves keukenapparatuur

Het is ook mogelijk om het keukenblad te vervangen. Dit kunt u doen wanneer het huidige keukenblad beschadigd is of toe is aan vervanging. Mocht u hiervoor kiezen, dan is het goed om van tevoren de dikte van het huidige keukenblad op te meten. Dit in verband met de achterwand. Heeft u bijvoorbeeld tegeltjes op de achterwand, dan moet het nieuwe keukenblad er precies onder kunnen. Wij vinden het inmeten bij het vervangen van een keukenblad van groot belang, zodat alles goed past in de huidige keuken. De kosten van het vervangen van een keukenblad liggen tussen de 1000 en 3000 euro, dit is inclusief spoelbak en bewerking. De reden van de variatie in kosten zit hem erin dat er op het gebied van keukenbladen relatief veel mogelijk is.

Ontdek onze mogelijkheden op het gebied van werkbladen >

Keramische werkbladen

Vervanging keukenapparatuur

Het vervangen van keukenapparatuur is ook mogelijk, mits het inbouwapparaten zijn met een standaard formaat. Het kan bijvoorbeeld dat u graag een vaatwasser in uw huidige keuken wilt, houd er rekening mee dat de breedte hiervan tussen de 45 – 60 cm ligt en het ten koste gaat van een keukenkastje. Het is ook mogelijk om een grotere oven in uw keuken te plaatsen mits erboven een kastje zit die hiervoor gebruikt kan worden. De kosten van het vervangen van keukenapparatuur zijn afhankelijk van het type en merk van het apparaat. Het is dus lastig om hier een prijsindicatie voor te geven.

Sfeerbeeld-social-cook-Anna-2-min

Kleine aanpassingen in uw keuken

Heeft u op dit moment tegels op de achterwand, maar wilt u deze liever vervangen? Bespaar dan tijd en plaats er een aluminium plaat tegenaan. Dit scheelt enorm veel montagetijd omdat de tegels er niet af hoeven. Het is ook mogelijk om losse onderdelen te vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plinten en verstelbare poten. Ook is het mogelijk om extra lades toe te voegen voor meer gemak in de keuken. Dit kan gewoon achter het deurtje worden gedaan die er al standaard zit.

ETNA keukenapparatuur

Wanneer kiezen voor renoveren?

Maar de vraag is nu wanneer laat u uw keuken renoveren en wanneer kiest u ervoor om een nieuwe keuken te kopen? Kies voor het kopen van een nieuwe keuken wanneer u bijvoorbeeld de indeling anders wilt. Is de indeling prima en wilt u iets van bovenstaande aanpassen? Dan is renoveren een goede oplossing. Ook moet u goed nagaan wanneer een nieuwe keuken het overwegen waard is, tel van tevoren goed alles bij elkaar op en kijk wat er uiteindelijk voordeliger is om te doen. Bedenk wel dat het renoveren van uw keuken relatief sneller gaat dan wanneer u voor een nieuwe keuken kiest. Kiest u er dan voor om de keuken te laten renoveren, dan kunt u bij ons hiervoor een afspraak inplannen met onze keukenspecialist. Tijdens de afspraak is het handig om foto’s van de huidige situatie mee te nemen, dan wordt er gekeken wat er mogelijk is en wordt u geholpen bij het maken van de beste keuze. De montage wordt gedaan op nacalculatie, omdat het moeilijk is in te schatten hoeveel werk de renovatie is. Uiteindelijk is dit voor beide partijen fijn.

Bent u geïnteresseerd in het renoveren van uw keuken? En wilt u een oriënterend gesprek met één van onze keukenadviseurs? Maak dan snel een afspraak.

Maak vrijblijvend een afspraak

Vul hier uw gegevens in met uw voorkeursdatum en tijd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het vastleggen van een definitieve afspraak.

  • Let op: we hebben alleen op donderdag en vrijdag koopavond, dus op deze dagen kunt u alleen een afspraak 's avonds inplannen. Momenteel is er alleen op donderdag koopavond, i.v.m. de Coronacrisis hebben we tot nader order geen koopavond op de vrijdag.
  • * verplichte velden

De verspreiding van het Coronavirus heeft grote impact op ons allemaal. Boer Staphorst is gewoon geopend, maar hanteert aangepaste openingstijden. Wij verwelkomen u ook nu graag in onze winkel, waar we strenge voorzorgsmaatregelen hebben getroffen op basis van de richtlijnen van het RIVM. Ook een afspraak inplannen met onze medewerkers is natuurlijk mogelijk, zo bent u verzekerd van deskundig advies tijdens uw bezoek!

 

Lees hier alles over onze voorzorgsmaatregelen en aangepaste openingstijden