Bbq thermometer

8 Resultaten

per pagina

8 Resultaten

per pagina
filter en sorteer

Ben je een barbecue fanaat? Het bereiden van vlees, vis en/of groente op de barbecue wordt een stuk makkelijker met een bbq thermometer. Je hoeft met een thermometer niet meer te kijken, te voelen of snijden om te zien of het eten gaar is. Is dat niet handig?!

Het meten van de temperatuur

Met een bbq thermometer heb je altijd zicht op de temperatuur van het eten op de barbecue. Je kunt hiermee goed bijhouden hoe lang het eten moet garen. Met een vleesthermometer kun je ook nog eens bijhouden wat de temperatuur van het vlees zelf is.

Maar met een bbq thermometer moet je wel weten hoe je de temperatuur van het vlees meet. Want doe je dit niet op de goede manier, dan kun je alsnog met rauw vlees op je bord eindigen en dat wil je niet. Vlees bestaat onder andere uit spierweefsel, vet, water en bot, deze elementen reageren op wisselingen in de temperatuur. Het bot wordt relatief snel heet en vet heeft een isolerende werking. Daarom is het belangrijk dat je de naald in het dikste gedeelte van het vlees steekt op voldoende afstand van vet en bot. Bij grote stukken vlees moet je niet vergeten om op meerdere plekken te controleren, want de temperatuur is nooit overal gelijk in het vlees.

Iedereen heeft baat bij een goede, nauwkeurige bbq thermometer en timer. Er bestaan zelfs thermometers die op bluetooth werken waardoor je gemakkelijk op jouw telefoon kunt zien wanneer het vlees op de gewenste temperatuur is. Neem bijvoorbeeld de iGrill van Weber, dit kun je direct met de Weber app verbinden en jouw informatie versturen over de temperatuur. Een bbq thermometer is dus alles wat je nodig hebt om makkelijker, eenvoudiger en beter te barbecueën.