Kassen

Steeds meer mensen verbouwen tegenwoordig hun eigen groenten en fruit. Naast enige kennis hoe je de groente en fruit het beste kunt verbouwen, heb je alleen nog een kas nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van kassen met elk hun eigen specialiteiten. En het fijne hieraan is dat je niet meer afhankelijk bent van het onvoorspelbare Nederlandse weer.

Kwaliteit met een breed assortiment

Op het gebied van kassen zijn wij dealer van ACD kassen. Met het merk ACD begon het allemaal in 1986 met een kleinschalige productie van hobbyserres. En inmiddels is het merk uitgegroeid tot een internationaal bedrijf waar de hele tuinbeleving centraal staat. Het gehele jaar kun je genieten van het buitenleven. ACD staat absoluut voor kwaliteit met een breed assortiment. Ze blijven continue vooruit denken. Want het plaatsen van een kas hangt echt nauw samen met het beleven van de sfeer. Dit gevoel wat erbij komt kijken is erg persoonlijk. Daarom proberen zij in elk ontwerp de dromen en gedachten van de klant om te vormen naar een concept dat hierbij past. En op deze manier ontstaat er elke keer weer een uniek ontwerp op maat.

Het gehele bouwproces is meer dan het ontwerpen alleen. ACD ziet het als een complex geheel, waarbij je de consument moet begeleiden. Het is hierbij belangrijk dat je wordt geholpen bij elke keuze of beslissing die genomen moet worden.

Zoek je een serre of tuinkamer?

ACD biedt een ruime keuze op het gebied van kassen, ze hebben een variatie in modellen, materialen en groottes. Op deze manier creëer je jouw perfecte kweekomgeving. Met de kassen van ACD kun je een tuinkamer creëren, een kweekkas voor op jouw dakterras, jouw bloemen en planten te helpen overwinteren of om de seizoenen te verlengen. De mogelijkheden zijn dus heel erg divers.

Een tuinkas met een rechte wanden

Dit type kas komt het meeste voor, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Zo wordt de plaats voor de volle 100% benut. Daarbij biedt een kas met rechte wanden een aantal voordelen. De kas heeft hogere wanden, wat betekent dat er meer licht doorheen kan en uiteindelijk resulteert in een betere kweek. Door de rechte wanden biedt de kas de mogelijkheid om jouw groente en fruit in de hoogte te gaan kweken. Zo benut je elke centimeter van de kas.

Een tuinkas met schuine wanden

Dit is een uniek type uit de collectie, de schuine wanden van de kas bieden stevigheid en een optimale licht- en warmteopvang. De stevigheid van de kas wordt gewaarborgd doordat het gewicht van het dak beter verdeeld is. Daarbij heeft een kas met schuine wanden een verminderde winddruk, omdat de wind makkelijk over de kas heen wordt geleid. En ook heeft deze kas een grotere grondoppervlakte. Licht is heel erg belangrijk om het klimaat in de kas onder controle te houden, want zo krijg je een optimale plantengroei. Dat is uiteindelijk wat je wilt!

Urban kassen

Je hebt niet alleen een grote tuin nodig om een kas in de tuin te zetten. Woon jij bijvoorbeeld midden in de stad en heb je geen grote tuin? Dan biedt een stadskas, oftewel een Urban kas, de oplossing. Ze zijn klein in oppervlakte, maar ze doen er niet voor onder ten opzichte van de grotere kassen. Absoluut een plaatje en een aanwinst voor in de tuin!

Intro Grow

Wil je dus heel erg graag beginnen met het kweken van eigen groentes en fruit? En heb je sowieso genoeg ruimte in de tuin voor een kas? Dan is een Intro Grow kas een goede keus. Deze collectie kassen is een speciale instapcollectie voor beginners en ook nog eens budgetvriendelijk.

Muurkassen

Naast de losstaande kassen bestaan er ook muurkassen. Zoals de naam het natuurlijk al zegt, plaats je deze kas tegen een muur aan. Ten eerste bespaart het ruimte in de tuin. En als de kas tegen een verwarmde muur wordt geplaatst, kan het in een koude periode een klein voordeel opleveren want dan hoef je iets minder bij te verwarmen in de kas zelf. Omdat de kas aan de muur bevestigd is, zorgt het ervoor dat het makkelijker is om de elektriciteit en het water aan te sluiten.

Wil jij graag een kas in de tuin plaatsen? Kom dan eens langs voor de mogelijkheden in onze winkel. Je vindt de kassen op onze tuinafdeling op het buitenterrein. Mocht je er niet helemaal uitkomen, vraag het dan aan één van onze medewerkers op de tuinafdeling.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer