Terrasoverkapping

Wil je meer beschut zitten of langer buiten kunnen zitten achter in de tuin? Dan is een terrasoverkapping een ideale oplossing. De overkapping is open, maar door het dak wat erop zit ben je beschermt tegen de mindere weersinvloeden. Zo kun je als het wat minder weer is, toch nog heerlijk buiten zitten.

Verschil veranda en terrasoverkapping

Allereerst een belangrijke vraag die beantwoordt moet worden is de vraag wat het verschil is tussen een terrasoverkapping en een veranda. Het verschil hiertussen is de plaats waar deze staat. Een veranda wordt altijd aan één zijde van een woning geplaatst, terwijl een terrasoverkapping in principe vrij kan staan op iedere plek in de tuin. Er is wel een ding die ze gemeen hebben en dat is dat het gaat om lichte bouw op palen die meestal vervaardigd wordt uit aluminium of hout. Daarnaast zijn er bij beide verschillende mogelijkheden wat betreft dakbedekking.

Dus het enige verschil is de plaats waar hij wordt geplaatst. Er wordt gezegd dat een veranda is altijd een terrasoverkapping maar niet iedere terrasoverkapping is een aan de woning vastgebouwde veranda. Maar welke je ook kiest, je zult langer en vaker in jouw tuin zitten.

Bekijk de eigenschappen van een veranda

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Onder een terrasoverkapping kun je heel gemakkelijk jouw tuinmeubelen of barbecue plaatsen zodat deze droog staan onder een afdak. Wat ook een groot voordeel is, is dat deze vaak zonder vergunning gebouwd kan worden. Er is een ruime keuze in standaard terrasoverkappingen, maar maatwerk is ook zeker mogelijk. Bekijk hieronder de mogelijkheid van het merk Trendhout.

Terrasoverkapping La Véranda

Als terrasoverkapping hebben wij de keuze in La Véranda van Trendhout, deze wordt altijd aan een buitenmuur bevestigd. Voor de dakbedekking kun je kiezen uit heldere of opalen dakplaten die minder licht doorlaten. La Véranda is leverbaar in verschillende breedtes en hoogtes. Daarom is er altijd een uitvoering die bij jouw tuin past. Deze terrasoverkapping wordt van onbehandeld, geschaafd en kunstmatig gedroogd Douglas hout gemaakt. Hierdoor krijgt de overkapping een mooie en karakteristieke uitstraling. Hij kan in elke gewenste kleur worden gespoten, met als voorwaarde dat het Douglas hout wel gedroogd moet zijn.

De overkapping La Véranda wordt standaard als een bouwpakket geleverd. De terrasoverkapping is snel en eenvoudig te plaatsen, maar kan ook geplaatst worden door onze hovenier Dons. De terrasoverkapping kun je ook voorzien van een veranda hek. Voor een mooie uitstraling of om de looproute te stroomlijnen. Wil je liever een overkapping die niet aan huis vastzit, dan kun je ook kiezen voor een houten overkapping in verschillende maten en vormen. De mogelijkheden zijn hierin ook eindeloos, je kunt ramen, deuren en wanden aan de overkappingen voorzien.

Stel jouw vraag aan onze tuinspecialist

filter en sorteer