Onkruidbranders

Resultaten 1-16 van 33

Pagina
per pagina

Resultaten 1-16 van 33

Pagina
per pagina
filter en sorteer

Niets vervelender dan onkruid in de tuin. Wil je voorkomen dat onkruid zich door de hele tuin verspreidt, dan moet je het regelmatig verwijderen. Je kunt dit handmatig doen met een voegenborstel, voegenkrabber of onkruidborstel, maar er zijn ook andere manieren. Met onkruidbranders hoef je niet meer op je knieën het onkruid te verwijderen en kun je gewoon op stahoogte het onkruid in de tuin verwijderen.

Voordelen van onkruidbranders

Een onkruidbrander is dus een handige hulp om onkruid in de tuin te bestrijden, maar het apparaat heeft nog meer voordelen. Over het algemeen werkt een onkruidbrander op gas. Het is een beter alternatief dan gif en daarom is een onkruidbrander milieuvriendelijker. Je kunt vrij precies te werk gaan, zonder je knieën en/of rug te belasten. Nog een voordeel, je krijgt geen vuile handen. Onkruidbranders zijn snel klaar voor gebruik, je haalt er niet alleen onkruid mee weg. Je gebruikt ze ook eenvoudig om de oprit en de muur onkruidvrij te houden. Daarnaast kun je het ook nog gebruiken voor het verwijderen van mos, schimmels en het bestrijden van mierennesten. Wil je de barbecue snel en veilig aansteken, dan kun je ook een onkruidbrander gebruiken.

De bediening van een onkruidbrander

Je verwijdert met een onkruidbrander onkruid op kleine oppervlakken, dit gaat snel en comfortabel. Met de onkruidbrander richt je op het onkruid. Het onkruid wordt tijdens het wegbranden blootgesteld aan een hoge temperatuur. De hoge temperatuur veroorzaakt het openbarsten van de wandcellen van het ongewenste onkruid. Dit zorgt ervoor dat het onkruid verwelkt en uiteindelijk sterft het af. Na een aantal weken herhaal je de behandeling. Daarmee raakt het onderliggende wortelstelsel uitgeput. Uiteindelijk verdwijnt het onkruid in zijn geheel. Het onkruid hoef je niet helemaal zwart te branden, maar slechts verhitten zodat het vocht eruit komt. Met je vingers kun je testen of het onkruid voldoende is verhit. Druk een behandeld blad tussen duim en wijsvinger. Is het blad vochtig en donker gekleurd? Dan heb je het blad voldoende verhit.