Het is tijd voor buitenspelen!

Heerlijk, het voorjaar is aangebroken! De hoogste tijd dat kinderen weer volop buiten gaan spelen. Ontzettend leuk en gezond! Samen met vriendjes en vriendinnetjes zandkastelen bouwen, springtouwen of tikkertje spelen. Mooie herinneringen voor het leven.

speeltoestellen

Waarom is buitenspelen zo belangrijk?

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen steeds minder buitenspelen, dit is geen goede ontwikkeling. Uit onderstaande vier feiten blijkt waarom buitenspelen zo belangrijk is;

  1. 80% van de kinderen voldoet niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.
  2. 1 op de drie kinderen heeft vitamine D tekort.
  3. Ruim 80% van de kinderen wordt vrolijk en blij van buitenspelen
  4. Een natuurlijke omgeving stimuleert meer gevarieerd en creatief speelgedrag

De eerste twee feiten zijn zorgwekkend. Zoveel kinderen die niet voldoen aan de bewegingsnorm en een tekort heeft aan vitamines. Deze ontwikkeling is mede te danken aan de hoge populariteit van het gamen. Daarom is het zo belangrijk dat wij als volwassenen het buitenspelen blijven stimuleren.

Vrolijke en gezonde kinderen willen we allemaal! En als 80% van de kinderen vrolijk wordt van buitenspelen dan is de keuze toch snel gemaakt? Daarnaast zitten kinderen boordevol energie en daarvoor biedt de buitenlucht vele mogelijkheden. Klimmen, soldaatje spelen, voetballen, hutten bouwen, hinkel-pad, speurtocht, het kan allemaal.

image-2016-04-12 (4) image-2016-04-12 (5)

Veilig buitenspelen

Kinderen moeten veilig kunnen spelen want ze zien zelf geen gevaar. Niemand wil dat zijn of haar kind gevaar loopt en daarom is veiligheid van groot belang. Helaas, is door de toenemende verkeersdrukte het spelen op straat grotendeels niet meer mogelijk. Zijn je kinderen nog klein, ga dan samen naar een speelveldje in de buurt. Kinderen vinden het ook heerlijk om in de tuin te spelen, zorg daarom voor een kindvriendelijke tuin. Op zoek naar een speeltoestel? Let er op dat het toestel voldoet aan de CE-norm. De speeltoestellen bij Boer Staphorst voldoen allemaal aan deze norm.

Buitenspeelgoed

Kinderen hebben niet veel nodig om zich te vermaken! Ze zijn creatief en vooral buiten komt deze fantasie tot uiting. Er zijn talloze spelletjes te bedenken zoals een speurtocht, zakdoekje leggen of tikkertje. Maar buitenspeelgoed blijft onmisbaar voor kinderen. Er is daardoor ook veel verkrijgbaar op het gebied van buitenspeelgoed, van een voetbal tot speeltoestellen. Voor elke tuin en elk budget is er passend speelgoed. Samen schommelen of spelen in de zandbak, dat kan in elke tuin. Heb je een grotere tuin, dan kan je ook kiezen voor een complete speeltoren. En met mooi weer vermaken de kinderen zich optimaal met waterspeelgoed, altijd leuk.

Bekijk onze speeltoestellen >

speeltoestel voor tuin

Assortiment

Bij ons vindt u een veelzijdig assortiment buitenspeelgoed. Leuke picknickstoeltjes, traptractors, waterspeelgoed, schommels, zandbakken, complete speeltorens. Wij hebben het allemaal!

Kom langs en ontdek het assortiment! >

Bekijk de onderstaande fotogalerij voor een impressie van het assortiment. Kom ook eens langs in de winkel want wij hebben alles voor urenlang buitenplezier!

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *