Recept: Carrot Cake

Iedere zaterdag maakt onze showroom kok Melanie de heerlijkste lekkernijen en hapjes in onze keukenshowroom, speciaal voor onze klanten, om te proeven! Speciaal voor het 60-jarig jubileum heeft ze een heerlijk feestrecept bedacht, een Carrot Cake.

Showroom kok Melanie: “Als iemand jarig is, eet je meestal taart. Maar ik wilde een keer een andere feesttaart maken dan normaal. Na even nadenken wist ik al snel welke taart ik nu zo ontzettend leuk en lekker vind. Ik maak zelf regelmatig wortelcakejes en die vallen altijd goed in de smaak. Daarom heb ik ervoor gekozen om een worteltaart te maken, ook wel Carrot Cake genoemd. Dus pak snel de ingrediënten bij elkaar en bakken maar!”

Wat heb je nodig?

Voor een 20 cm taart, 12 – 14 personen

  • 400 g geraspte wortels
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel (naar smaak)
  • 125 g walnoten (grof gehakt)


Voor de topping 

Bereiding Carrot Cake

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180⁰C.

Stap 2. Begin met het raspen van de wortelen. Je kunt hiervoor zowel bospenen als winterpenen gebruiken. Rasp de wortel niet te grof, maar ook niet te fijn. Zorg ervoor dat het kleine, dunne sliertjes wortel worden. Na het raspen kun je beginnen met het beslag. Doe de eieren, zonnebloemolie en het vanille-extract in een kom en klop dit met een garde goed door elkaar. Voeg de suiker toe en meng dit tot een egaal beslag. Zeef de bloem, bakpoeder en de baking soda boven de kom. Voeg vervolgens het zout en de kaneel toe. Spatel het mengsel goed door elkaar. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen, voeg je de geraspte wortel en walnoten toe en spatel je deze gelijkmatig door het beslag.

Stap 3. De cake bak je in 3 losse lagen, dit doe je omdat je dan een beter resultaat krijgt dan wanneer je hem als 1 grote cake zou bakken en later door zou moeten snijden. Als je 3 bakvormen van 20 cm hebt, kun je het beslag daar gelijkmatig over verdelen. Heb je deze niet, dan doe je het beslag in kommen zodat de lagen cake even groot worden. Vet de bakvorm(en) in en bestuif deze met wat bloem. Leg op de bodem een bakpapiertje zodat ze na het bakken gemakkelijk loslaten. Stort het beslag in de bakvorm(en). Bak de cakes ongeveer in 15-18 minuten op 180 °C, zorg dat ze mooi bruin van kleur zijn.

Stap 4. Laat de lagen cake even afkoelen in de vorm voordat je ze verplaatst naar een rooster om ze helemaal af te laten koelen. Verpak de lagen cake na het afkoelen in folie als je de taart nog niet gelijk afmaakt. De cake kun je namelijk al prima een dag of 2 van tevoren maken.

Stap 5. Maak de cream cheese frosting ondertussen volgens het recept. Op het moment dat de cakes voldoende afgekoeld zijn, kun je beginnen met het opbouwen van de taart. Leg de eerste plak cake op een bord of taartstandaard en verdeel er een laagje frosting over. Leg de tweede plak cake er bovenop en vul deze op dezelfde manier. Vervolgens eindig je met het laatste plak cake en zorg je ervoor dat de platte onderkant nu de bovenkant wordt.

Stap 6. Voordat je de taart afsmeert vul je eerst alle kiertjes op met frosting en breng je ook een dun laagje aan op de bovenkant. Gebruik vervolgens een paletmes om de taart rondom strak af te smeren. Maak je bord of plateau rondom schoon met een licht vochtig keukenpapiertje. Doe de overige frosting (zonder kruimels) in een spuitzak met een leuke spuitmond, ik koos dit keer voor de gladde spuitmond. Maak een cirkel van toefjes bovenop de taart. Decoreer de toeven bovenop met de extra walnoten.

Klaar is je Carrot Cake! Bewaar hem afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed. Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast. Eet smakelijk!

Tip: Als decoratie kun je ook kleine worteltjes maken van fondant of marsepein. Past perfect bij deze taart!

Tips nodig van Melanie hoe je de taart het beste bereidt? Of eerst de Carrot Cake komen proeven voordat je deze zelf gaat maken? Op zaterdag 22 september tussen 10.00 – 16.00 uur maakt Melanie deze overheerlijke Carrot Cake in onze keukenshowroom. Kom proeven!

Jubileumtaart

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *