De Hollandse boterkoek

Boterkoek: één van de overheerlijke Hollandse lekkernijen voor bij de koffie of thee. Dat blijft toch genieten? Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden

Ingrediënten
500 gram boter op kamertemperatuur
500 gram suiker
2 eieren
Mespuntje zout
500 gram bloem
40 ml melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet alvast de bakvorm in met boter en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.

Klop de zachte boter met de suiker, eieren en het zout tot één geheel. Voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Kneed hier een mooi en soepel deeg van. Leg dit deeg in de bakvorm en bestrijk het deeg met de melk. Tip: teken een mooi patroon in het deeg om het echte ‘boterkoek effect’ te creëren.
Bak vervolgens de boterkoek in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Genieten!

image-2016-04-05

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *