Maak kennis met de Dock Four

Misschien heb je er wel eens van gehoord? De Dock Four wandsystemen, bekend van o.a. vtwonen en winnaar van de GIO Award. We laten je graag kennis maken met dit unieke en handgemaakte wandsysteem! We nemen je eerst mee terug naar de plek waar het ooit allemaal begon, de plek achter laaddock 4. Niet zo gek dus dat dit Nederlandse designmerk de naam Dock Four heeft gekregen.

De maker van de Stylepads

Maar wat is het nu precies? Het Nederlandse merk Dock Four is de bedenker van de Stylepads; wandpanelen die functionaliteit combineren met jouw persoonlijkheid. Met de Stylepads heb je veel mogelijkheden om je wand te stylen. Zo kun je kiezen uit verschillende formaten en uit diverse materialen, zoals hout, metaal, beton of stof en hier kun je ook nog eens je eigen foto op laten printen. Combineer bijvoorbeeld meerdere Stylepads samen tot een complete want aan je muur. Zorg voor een speels effect door verschillende maten te gebruiken.

Dock Four in de woonkamer Dock Four in de woonkamer

Daarnaast kun je ook functionals toevoegen. Denk hierbij aan boekenplanken, magazinehouders, keycords en een klok. En als je er weer op uitgekeken bent, wissel je de Stylepads gewoon voor een andere. Zo kun je telkens weer een nieuwe look aan je wand en woonkamer geven!

Dock Four - functionals Dock Four - functionals

Bevestigingssysteem

Het systeem is gebaseerd op een duplo plaat, er hangt een basisframe. Hieraan kunnen koppelstukken worden bevestigd en kun je het systeem uitbreiden. Achter iedere pad zit een drager met ‘paddenstoelen’, deze ‘paddenstoelen’ kunnen op het systeem worden geklikt, zodat alles aan elkaar zit bevestigd. Leuk weetje: in het atelier van Dock Four is een enorme wand aanwezig met allemaal basisframes. Hierop worden de Stylepads eerst getest voordat ze het atelier verlaten en naar de eigenaar gaan.

Dock Four in de kinderkamer Dock Four in de eethoek

Winnaar GIO Award

Al sinds 1986 beoordeelt een jury elk jaar alle producten voor de erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). En dit jaar is ook weer een winnaar gekozen en dat is geworden…. Dock Four! Ze sleepten de GIO Award binnen met hun Stylepad in de categorie Vormgeving. Volgens de jury is de Stylepad typisch een product dat behalve decoratief is, ook nog eens fucntioneel is. Omdat het kan dienen als prikbord, whiteboard of akoestisch element. Wij kunnen ook niet anders zeggen, dan dat Dock Four een terechte winnaar is!

Dock Four in de hal Dock Four in de werkkamer

Wil je Dock Four in het echt bewonderen? Kom dan eens naar de winkel en laat je verrassen door de mogelijkheden van Dock Four!

Bekijk onze openingstijden >

Dock Four in de keuken

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *