Duurzame gordijnen

Heb jij ooit gehoord van gerecyclede gordijnen? Het resultaat: duurzame gordijnen van een hoge kwaliteit. Hiermee draag je niet alleen je steentje bij aan een beter milieu, maar ze staan ook nog eens mooi! Benieuwd waar de gerecyclede gordijnen van gemaakt worden? Wij leggen het je graag uit!

Gordijnen van gerecycled polyester

De blauwe gordijnen met bladprint zijn gemaakt van gerecycled polyester; afkomstig uit hergebruik van weggegooide waterflesjes. Daarnaast zijn de gordijnen geluiddempend en houden ze warmte binnen en de kou buiten.  De voorkant van de stof heeft een mooie structuur met kleurige bladprint en de achterkant heeft een zachte fleece optiek. Voor een mooi effect kun je trendy inbetweens combineren met ton-sur-ton vouwgordijnen. En met de blauwe kleur creëer je rust en sfeer in huis. Niet zo fan van blauw? Deze bladprint gordijnen zijn ook verkrijgbaar in het groen.

blauwe gerecyclede gordijnen - Boer Staphorst

Ook aan de kleintjes is gedacht; met deze verduisterende soepele gordijnstof met vrolijke pinguïns op de voorkant en ijskristallen op de achterkant van de stof geprint. Het gordijn is zowel aan de voorzijde als achterzijde te gebruiken en is semi verduisterend. Dubbel zo leuk! Ook deze gordijnen zijn gemaakt van gerecyclede flessen.

Kindergordijnen - Boer Staphorst

Gerecyclede petflessen

Maar wie zegt dat de gerecyclede stoffen alleen toepasbaar zijn voor overgordijnen? Zo bestaan er ook rolgordijnen en vouwgordijnen van deze stoffen. De lichtdoorlatende stoffen zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en na de levensduur van het rolgordijn weer recyclebaar. 1m² van deze rolgordijnstof is gemaakt van 6 petflessen.

petflessen - Boer Staphorst gerecyclede rolgordijnen - Boer Staphorst

 Gordijnen van gerecyclede katoen

De groene bladprint gordijnen zijn juist weer mooi te combineren met donkergroene gordijnen. En ook deze donkergroene gordijnen zijn gerecycled!  Voor deze gordijnstof is gebruik gemaakt van gerecyclede katoen afkomstig van restmateriaal bij productie van t-shirts. Deze stoffen blijken namelijk heel goed her te gebruiken om de meest mooie stoffen van te maken. De voorzijde en de achterzijde hebben een verschillende kleur en de stof is aan beide zijden te gebruiken. De combinatie van beide gordijnen passen erg mooi in een Scandinavisch interieur of een interieur met groentinten.

groene gerecyclede gordijnen - Boer Staphorst groene gordijnen gerecyclet - Boer Staphorst groene gordijnen - Boer Staphorst

Nieuwsgierig naar al de mogelijkheden van gerecyclede gordijnen? Laat je dan adviseren door één van onze raamdecoratie specialisten.

Bekijk hier de openingstijden >

scandinavische groene gordijnen - Boer Staphorst

3 reacties

 1. M. Scheper - Ik ben wel benieuwd naar de kosten voor de blauwe gordijnen met bladprint, maar kan dit niet op de site terugvinden?

  • Danique Pierik - Goedemiddag,

   Bedankt voor uw reactie op de duurzame gordijnen. Ik ga het even navragen op onze gordijnafdeling. Zodra ik een antwoord van hen heb, dan kom ik er bij u op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij u terug zou komen op de vraag wat de prijs is van de blauwen gordijnen met bladprint. Inmiddels heb ik een antwoord terug van onze gordijnenafdeling. Het gordijn kost €39,95 per strekkende meter. De stof is 140 cm breed.

   Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *