Een frisse sinaasappel bavaroise taart

Verras je visite met deze heerlijke sinaasappel bavaroise taart! Een frisse traktatie voor de warme zomerdagen.

Ingrediënten
Voor de bavaroise
250 ml sinaasappelsap
100 gram suiker
250 ml slagroom
5 blaadjes gelatine

Voor de bodem
150 gram witte basterdsuiker
300 gram roomboter
600 gram bloem
Snufje zout
25 gram ei

Voor het choco zand
125 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem
30 gram cacaopoeder
Snufje zout
100 gram gesmolten boter

Gel van sinaasappel
500 ml sinaasappelsap
5 gram agar (te koop in een toko)

Chocolade garnering
200 gram chocolade

Bereidingswijze

Voor het deeg
Meng voor het deeg de suiker, roomboter, ei en zout met elkaar. Voeg hier vervolgens de bloem aan toe en kneed het tot een soepel deeg. Laat dit deeg vervolgens een uur opstijven in de koeling. Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 180 graden. Rol het opgesteven deeg uit tot de gewenste dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg en laat dit 10 minuten afbakken in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Voor de bavaroise
Laat de gelatine in koud water weken. Kook ondertussen het sinaasappelsap en de suiker op. Zodra dit gekookt heeft laat de gelatine hierin oplossen en laat het afkoelen. Klop ondertussen de slagroom tot half stijf op en meng dit met het sinaasappelsap. Stort de bavaroise in een vorm op de koekbodem en laat dit opstijven in de koelkast. Als je verschillende lagen wenst, doe dit dan in gedeelten.

De gel van sinaasappel
Laat het sinaasappelsap en de agar samen opkoken. Zodra dit gekookt heeft stort dit op het plateau. Als de gehele massa stijf is, streek het dan uit met de gewenste vorm en leg het op de bavaroise. Voeg de rest van de opgesteven massa in een blender en draai dit in zijn geheel glad tot een geld en doe dit in een spuitzak.

Voor het chocolade zand
Meng de basterdsuiker, bloem, cacaopoeder en het zout met elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en kneed goed tot een geheel. Bak dit af in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 25 minuten. Draai dit vervolgens fijn in een blender tot ‘zand van chocola’.

Voor de chocolade garnering
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer dit vervolgens van koud tot 42 graden, anders hard de chocolade niet mooi uit. Doe de chocolade in een spuitzak en spuit dit op bakpapier naar de gewenste vorm en laat dit uitharden.

Tast toe!

image-2016-04-05 (1)

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *