Erkenning mantelzorgbeleid

Mantelzorg is de (onbetaalde) zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of hulpbehoevende ouder en komt steeds vaker voor in Nederland. Er is sprake van mantelzorg als je meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden zorgt voor een naaste.

Boer Staphorst wil een werkgever zijn waarbij werken én mantelzorgen mogelijk is. Het thema ‘Werk en Mantelzorg’ willen we bespreekbaar maken met als doel om binnen de organisatie een mantelzorgvriendelijk personeelsklimaat te creëren en te stimuleren. In dit project werken we samen met de Gemeente Staphorst en het Steunpunt Mantelzorg van Carinova. Het Carinova Steunpunt Mantelzorg biedt ondersteuning op maat. Ze kijken naar de individuele situatie van elke mantelzorger en sluiten daar hun begeleiding op aan.

Logo gemeente staphorst        Carinova

Waarom is het belangrijk hier aandacht aan te geven?

De gemeente Staphorst wil werkgevers in de gemeente op het belang van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid wijzen. Ten eerste omdat met een goed personeelsbeleid en vroegtijdige signalering van mantelzorg een hoop problemen kunnen worden voorkomen. Maar ook omdat door alle veranderingen op het gebied van zorg in de maatschappij, steeds meer een beroep wordt gedaan op mantelzorgers.

Hoe uit dit zich in de organisatie?

Er zijn enkele concrete stappen gezet om het thema mantelzorg te implementeren in de organisatie. Het huisreglement is aangepast en er is een nieuwe passage omtrent mantelzorg in opgenomen. Daarnaast wordt er met medewerkers in gesprek gegaan wanneer duidelijk wordt dat een medewerker zorg en werk moet combineren. Er wordt dan gezamenlijk gekeken naar mogelijke oplossingen. Jaarlijks wordt op de Dag van de Mantelzorg aandacht gegeven aan de combinatie van werk en mantelzorg.

 Mantelzorg 

Erkenning mantelzorgbeleid

Dat Boer Staphorst zo actief is op het gebied van mantelzorg is niet onopgemerkt gebleven. Daarom hebben we woensdagmiddag 24 oktober 2018 uit handen van burgemeester Theo Segers de landelijke erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen. Dit is als waardering van de inspanning op het gebied van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Bekijk de mantelzorgflyer die onze medewerkers krijgen >

Erkenning Mantelzorgbeleid - DSC09299-1-min

8 reacties

 1. A.W. Biersteker - Klasse !!!

  • Danique Pierik - Hallo,

   Bedankt voor uw reactie en het compliment!

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 2. Liesbeth Meijer - Wat fantastisch dat Boer Staphorst hier aandacht voor heeft!

  • Danique Pierik - Hallo Liesbeth,

   Wat leuk om te horen! Bedankt voor uw reactie en het compliment!

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 3. Diana - GEWELDIG! Top dat jullie zo met jullie personeel en christelijke normen en waarden omgaan (mantelzorg valt voor mij onder die normen en waarden)

  • Danique Pierik - Hallo Diana,

   Wat goed om te horen! Bedankt voor uw reactie en het mooie compliment!

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 4. Gerrie Riphagen - Grote klasse!
  Wat geweldig dat jullie hier open voor staan en medewerkers die hiermee te maken hebben zo ondersteunen.
  Alleen door het zo bespreekbaar te maken, zullen mensen zich enorm gesteund voelen.

  • Danique Pierik - Goedemorgen Gerrie,

   Bedankt voor het compliment! We denken inderdaad dat het bespreekbaar maken van mantelzorg goed is waardoor onze medewerkers zich gehoord en gesteund voelen.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *