Horren tegen hooikoorts

Het graspollenseizoen is helaas weer begonnen! En door het warme weer van de laatste tijd is er een hoge piek te merken wat betreft hooikoorts en krijgen mensen met hooikoorts te maken met sterke hooikoortsklachten… Maar heb je al eens overwogen om daarom een hor te kopen? Er bestaan namelijk horren met pollenwerend gaasdoek.

Poll-tex

Vaak wordt gedacht dat horren alleen bescherming bieden tegen insecten, maar dat is dus niet zo. Zo bestaan er ook horren met Poll-tex gaas die de uitkomst bieden bij hooikoorts. Deze pollenwerende horren houden 90 procent van alle pollen buiten. Een uitkomst dus voor mensen die kampen met hooikoorts klachten. De pollen worden uit de lucht gefilterd, waarmee de kans op hooikoortsverschijnselen vermindert wordt.

Tip: kies je voor buitengebruik van pollenwerend gaasdoek? Houd er dan rekening mee dat de grotere dichtheid van het geweven doek sneller ‘volloopt’ vanwege vervuiling in de buitenlucht. Reinig daarom regelmatig het gaas met een zachte borstel.

Frisse lucht binnen, hooikoorts en insecten buiten! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Breng dan een bezoekje aan onze deurenafdeling. 

Bekijk hier de openingstijden >

IS_1113-1080x675 (1)

2 reacties

 1. A, Zomer - Wij hebben een aantal horren in ons huis. Kan het horrengaas daarin ook worden vervangen door het pollenwerend gaasdoek. En dan de “hamvraag” kan dat ook door iemand van jullie worden gedaan of kunnen jullie ons iemand (een z.z.p.-er) noemen die zo’n klus voor ons kan doen ? Dan willen wij graag -op korte termijn – dergelijk gaasdoek geplaatst hebben.
  N.B. Wij wonen net over de grens in Laar (bij Coevorden)

  • Danique Pierik - Goedemorgen,

   Bedankt voor uw reactie op onze horren tegen hooikoorts. Ik heb uw vraag doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling. Zij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden om te kijken of het mogelijk is om dergelijk gaasdoek op kort termijn te plaatsen. Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *