Compleet lichtplan

Ga je verhuizen of verbouwplannen in het vooruitzicht? Dan is het wel verstandig om in een vroeg stadium een lichtplan te maken. Ideaal, want je kunt dan direct de elektrapunten op de juiste plekken aanleggen. Ook in jouw bestaande interieur kun je jouw verlichting nog eens goed onder de loep nemen. Wij laten je zien waar je op moet letten, kom je er zelf niet uit? Dan helpen Francien en Annemarie jou graag met een compleet lichtplan, ook wel verlichtingsontwerp genoemd.

Waar begin je met jouw verlichtingsontwerp?

Oke, je weet nu dat je jouw verlichting in huis wilt aanpakken. Maar waar begin je? Je begint simpelweg met een plattegrond van de ruimte. Met kruisjes maak je op de plattegrond duidelijk waar de aansluitpunten voor de verlichting zich bevinden. Vervolgens bepaal je de functies van de bepaalde leefhoeken. Lees je in die ene relaxfauteuil in de hoek graag een goed boek? Of waar is de eethoek in jouw huis? Bepaal daarnaast ook of je bepaalde elementen wilt uitlichten zoals een schilderij en/of plant.

Nu wordt het tijd om het verdere verlichtingsontwerp, ofwel lichtplan, te maken. Geef als eerste op de plattegrond de basisverlichting aan. Dit zijn de eerste lampen die je aandoet als je 's avonds binnenkomt. Na de basisverlichting is het tijd voor de sfeerverlichting. Sfeerverlichting heeft niet als eerste functie om de ruimte te verlichten, maar hierbij gaat het meer om de vormgeving van de verlichting die als eyecatcher dienen. Zo creëer je een gezellige sfeer in huis! Vervolgens ga je aan de slag met de functionele- en accentverlichting. 

Ontdek ons verlichtingsassortiment

Waarom kiezen voor een compleet lichtplan bij Boer Staphorst?

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan staan Francien en Annemarie voor jou klaar. Aan de hand van een compleet lichtplan gaan zij op zoek naar de juiste verlichting voor jouw ruimtes. Zij kijken naar de juiste lichtpunten en zoeken de specifieke lampen erbij uit in jouw stijl.

Ontdek onderaan deze pagina nog meer inspiratiebeelden.

Het compleet lichtplan is een mooie aanvulling op het complete interieurontwerp, maar kan ook los aangevraagd worden. Let op, voor een compleet lichtplan is het noodzakelijk om een juiste indeling van de ruimte te weten. Dus het is heel handig wanneer je een plattegrond van jouw interieur meeneemt. Ook hierin kunnen onze stylisten met jou meedenken. 

Duur:    Intake duurt +/- 60 minuten. Daarna gaan onze stylisten het ontwerp uitwerken en volgt er een eindgesprek.
Prijs:     200,- euro per verdieping, bij besteding van 2000,- euro in onze winkel ontvang je 200,- euro terug.

Zie hieronder een voorbeeld van een compleet lichtplan uitgewerkt door Francien en Annemarie. Dit is wat je kunt verwachten tijdens een afspraak voor een compleet lichtplan.

Plan jouw afspraak

filter en sorteer