Dé Italian Wax van Pure & Original!

Toe aan iets nieuws op de muur? Of vind je de muur wat flets? De Italian Wax van Pure & Original kan een compleet andere uitstraling creëren op je muur. Van mat tot hoogglans, van de woonkamer tot de badkamer, veel is mogelijk met de specialisaties van deze wax.

Creër sfeer met de Italian Wax!

Een poosje terug bracht Pure & Original een nieuw product uit: Italian Wax. Een wax aanbrengen op je muur wordt een steeds bekendere interieurtrend en is een toevoeging voor elke muur in je huis! Door wax aan te brengen op je muur ontstaat een warm, sfeervol en knus effect en wie wil dat nou niet? De wax is een vloeibare, transparante en natuurlijke was, die wordt gebruikt om de kleuren en nuances van een muur te verdiepen. Ook zorgt de wax er voor dat de muren waterafstotend worden, waardoor de keuze voor de badkamer- en keukenmuren een stuk ruimer wordt!

Meer over het merk Pure & Original >

De wax is vrijwel bruikbaar op alle minerale ondergronden, onbehandeld hout, kalk- en krijtverf, Marrakech Walls, cement- en beton ondergronden en kalkpleister. Deze verfsoorten staan er om bekend dat ze vaak niet bestemd zijn tegen vocht en water, en dus ook niet gebruikt kunnen worden in een badkamer of keuken. De Italian Wax zorgt er voor dat de ondergrond volledig wordt afgesloten, en vocht en water niet meer kunnen doordringen tot de ondergrond. De mogelijkheden voor de badkamer zijn nog nooit zo groot geweest!
Bekijk hier hoe gemakkelijk het is om de wax aan te brengen:

 
De wax heeft 12 uur nodig om te drogen, en heeft hierna een mat effect. Dit kan eenvoudig gepolijst worden tot een super hoogglans. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een katoenen doek. Voor het polijsten van de muur maak je met de katoenen doek draaiende bewegingen, tot je het gewenste effect bereikt hebt. Zo kun je gemakkelijk je muur een compleet andere uitstraling geven! Wanneer je de wax volledig waterdicht wilt maken, zijn er twee lagen nodig. De twee lagen hebben een wachttijd van 12 uur nodig, om eerst goed te kunnen drogen. Wanneer je de wax wilt toepassen op kalkverf of Marrakech Walls, moet je de verf 7-10 dagen laten drogen, voordat de Italian Wax op de muur kan.

Kom ook eens langs in onze winkel om alle mogelijkheden van het merk Pure & Original te bekijken. Onze verfspecialisten helpen je graag!

Pure & Original

6 reacties

 1. M.Verbeem - Een jaar geleden hebben wij in de douchehoek betonlook laten aanbrengen door een stucadoor. Hij heeft de muur en vloer ook afgelakt. Wij hebben een soort zeep gekregen om af en toe op de muur aan te brengen ter bescherming en kregen het advies om 1x per jaar een wax aan te brengen. Is de Italian Wax daar geschikt voor? Of moeten wij een bijenwas aanbrengen of iets anders? Graag Uw advies. Met vriendelijke groet, Fam Verbeem

  • Danique Pierik - Goedemiddag,

   Bedankt voor je reactie op de Italian Wax van Pure & Original. Ik heb je vraag doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling. Zodra ik antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij je terug zou komen op de vraag of de Italian Wax geschikt is voor jullie betonlook muur. Ik heb inmiddels antwoord terug ontvangen van de desbetreffende afdeling.

   Zij geven aan dat het mogelijk is om de Italian Wax van Pure & Original op jullie muur aan te brengen als deze betonlook laag ook van Pure & Original is. Is dit niet het geval, dan is het verstandig dit te overleggen met de stucadoor die het destijds heeft aangebracht.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

 2. Ellen - Kan de Italian wax aangebracht worden op een reeds geverfde muur? En bekom je dan hetzelfde effect?

  • Danique Pierik - Goedemorgen Ellen,

   Bedankt voor je reactie op de Italian Wax van Pure & Original. Ik heb je vraag doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling. Zodra ik een antwoord van hen heb, kom ik er bij je op terug.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

  • Danique Pierik - Hallo Ellen,

   In mijn vorige reactie gaf ik aan dat ik bij je terug zou komen op de vraag of Italian Wax over een reeds geverfde muur aangebracht kan worden. Inmiddels heb ik antwoord terug ontvangen van onze verfafdeling en zij geven aan dat wanneer de gebruikte verf wat oudere kalkverf is en aan het verpoederen is dat het niet direct kan. Mocht je krijtverf hebben aangebracht dan hecht de Italian Wax zich beter. Maar het is wel verstandig om eerst een klein stukje te proberen.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Danique Pierik

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

 • *
  • *