Kerstrecept: Kersentruffels in een laagje sneeuw

Truffels, sneeuw en gekonfijte Bigarreaux kersen passen helemaal bij de feestdagen. Als je deze drie met elkaar combineert, krijg je super lekkere kersentruffels in een laagje sneeuw. Daarmee sluit je het kerstdiner gegarandeerd indrukwekkend af. Of je zet ze als cadeautje onder de kerstboom, dat pakt altijd goed uit. Duik dus snel de keuken in en geniet ervan!

Kerstrecept - kersentruffels in een laagje sneeuw

Ingrediënten voor 25 truffels

  • 80 gr geraspte kokos
  • 200 gr Bigarreaux (gekonfijte kersen)
  • 30 ml kookroom (20% vet)
  • 200 gr witte chocolade
  • 150 gr pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • ½ el kokosolie

Ingrediënten voor de decoratie

  • 70 gr geraspte kokos
  • ½ tl grof zeezout
  • Optioneel: karamelsaus met gouden glitters

Kerstrecept - kersentruffels in een laagje sneeuw

Zo maak je het kerstrecept

Doe 80 gram geraspte kokos, de gekonfijte kersen en kookroom in een keukenmachine. Mix tot alles is fijngehakt.

Doe vervolgens de witte chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Haal de kom van het vuur en voeg de kersenmix toe. Roer goed door tot alles met een laagje chocolade is bedekt. Zet de kom daarna zo’n 2 uur in de koelkast zodat het geheel mooi stevig en volledig afgekoeld is.

Haal de kersenmix uit de koelkast en maak er balletjes van met een doorsnede van 2,5 centimeter. Dit kun je het beste doen met je handen. Zet de balletjes terug in de koelkast.

Meng 70 gram kokos in een diep bord met het zeezout.

Smelt 100 gram van de pure chocolade samen met de kokosolie au bain-marie. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de pure chocolade toe. Blijf rustig roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Zo blijft de chocolade mooi glimmen.

Steek een cocktailprikker in een truffel en dip deze helemaal in de gesmolten chocolade. Laat goed uitlekken. Rol de truffel daarna door de kokos met zeezout. Leg de truffels op een schaal die je hebt bedekt met bakpapier en haal de cocktailprikker eruit.

Zet de truffels in de koelkast zodat de chocolade helemaal kan uitharden.

Vlak voor het serveren kun je eventueel nog een drupje karamelsaus met gouden glitters op de kersentruffels doen. Dat maakt ze extra feestelijk voor de feestdagen!

Kerstrecept - kersentruffels in een laagje sneeuw

Tips voor de kersentruffels

  • Overdag lekker bij een kop thee, sluit je kerstdiner af met een kersentruffel bij de koffie of geef ze cadeau.
  • In een afgesloten bakje in de koelkast blijven de kersentruffels 4 tot 5 dagen goed. Maar geloof mij, ze zijn veel eerder op 😉
  • In plaats van kokos en zeezout kun je de truffels ook afmaken met fijngehakte nootjes of gekleurde sprinkles. Gebruik wat jij lekker vindt.
  • Deze truffels kun je perfect een aantal dagen van tevoren maken. Geen stress dus tijdens de feestdagen.

Eet smakelijk! Dit heerlijke recept is gemaakt door The Taste Of Love.

Kerstrecept - kersentruffels in een laagje sneeuw

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *