Kookplaten

Als het om koken gaat, geeft Boer Staphorst u alle vrijheid om te kiezen uit keramische, inductie en gaskookplaten. De indeling van de kookplaat kunt u afstemmen op uw persoonlijke voorkeur. Nieuw bij ons is nu ook PITT cooking.

Nieuw: PITT cooking

PITT cooking is een nieuwe manier van koken waarbij de kookpitten subtiel in het werkblad zijn geïntegreerd. De positie van de branders kunnen naar eigen wens worden bepaald. PITT cooking biedt, in tegenstelling tot traditionele kookplaten, alle ruimte voor het gebruik van meerdere grote pannen. Het past altijd!

Ontdek alle voordelen van PITT cooking >

Pitt cooking Boer Staphorst keukens

Onze soorten kookplaten

Gaskookplaten
Voor velen is gas de voorkeurwarmtebron om te koken. Gas is goed te regelen wat belangrijk is voor een perfecte maaltijdbereiding. Bij gaskoken zijn verschillende oppervlakten mogelijk om op te koken, namelijk: RVS, glas of emaille. Daarnaast lopen de mogelijkheden uiteen van langzaam garen op een sudderbrander, tot wokken op een krachtige wok brander.

Keramische elektrische kookplaten
Keramische kookplaten werken op halogeenstralers, elektrische verwarming- of infrarood elementen. De spiralen onder de keramische gasplaat worden verhit en deze gloeien langzaam rood op wanneer ze heet zijn. Door het gladde oppervlak is deze kookplaat gemakkelijk schoon te houden.

ATAG kookplaat

Inductiekookplaat
De inductiekookplaat werkt op een elektromagnetisch veld voor verwarming. Als de kookplaat wordt aangezet, worden, in tegenstelling tot de elektrische kookplaat, geen rode verwarmingselementen zichtbaar en ook wordt de plaat niet warm. De warmte wordt pas na het plaatsen van de pan direct in de panbodem opgewekt. Nog een voordeel is dat wanneer de pan van de plaat wordt afgehaald, de plaat alleen warm, en niet heet, aanvoelt. De warmtezones passen zich aan het formaat van de pan aan. Inductie is goedkoop in gebruik. Voor koken op inductie dienen speciale pannen te worden aangeschaft.

Kom langs en ervaar alle mogelijkheden in onze winkel >

ATAG kookgarantie

ATAG staat voor kookplezier, welke kookplaat u ook kiest. Daarom introduceert ATAG: kookgarantie. Kookt u bijvoorbeeld het liefst op gas, maar twijfelt u om een inbouw gaskookplaat aan te schaffen omdat u niet weet of uw woning de komende jaren nog aangesloten blijft op het gasnetwerk? Maak dan de keuze voor een ATAG gaskookplaat. ATAG biedt namelijk de optie dat wanneer binnen tien jaar uw gasaansluiting komt te vervallen, u geheel gratis een nieuwe inductiekookplaat ontvangt. Zo bent en blijft u de komende tien jaar gegarandeerd van vele uren kookplezier.

Voorwaarden kookgarantie
Echter zitten er wel voorwaarden aan de kookgarantie verbonden om aanspraak te kunnen maken op deze regeling. U dient namelijk uw gaskookplaat, binnen 30 dagen na aankoop, hier te registreren. Tevens dient deze gaskookplaat in combinatie met minimaal vier ATAG of Pelgrim inbouwapparaten aan te worden geschaft. Let op: dit is geldig bij aankopen na 1 juni 2018.

Onze merken kookplaten

De kookplaten bij Boer Staphorst zijn verkrijgbaar van de volgende merken:

  • Atag
  • Siemens
  • Bauknecht
  • Etna
  • Pelgrim
  • AEG


Ontdek dus alle mogelijkheden van koken in onze winkel. Kom langs! >