Ovens

Een oven is een belangrijk element uit de keuken om eten te serveren. Gebruik de oven voor het garen van vlees of om een overheerlijke cake te bakken: er zijn volop mogelijkheden. Boer Staphorst heeft een ruim assortiment aan ovens van verschillende designs, functies en merken zodat er altijd een oven is die aansluit bij uw wensen.

Inbouwovens

In een keuken op maat wordt vaak voor een inbouwmodel gekozen. Een inbouwoven geeft een strakker uiterlijk aan de keuken, en daarbij gaat geen plek verloren waar ook iets anders geplaatst had kunnen worden. Daarom heeft Boer Staphorst een ruim assortiment aan inbouwmodellen met verschillende functies voor uw eigen kookwensen.

De nieuwe Siemens iQ700 ovenserie

Uw huishouden zoveel mogelijk uit handen geven en toch elke dag genieten van de lekkerste gerechten is vanaf nu mogelijk met de Siemens iQ700 ovenserie. Met deze ovens kookt u in de helft van de tijd en heeft u meer tijd voor belangrijkere dingen in het leven.

Ontdek de nieuwe iQ700 ovenserie >

siemens-iq700-ovenserie-boer-keukens

Verschillende functies van de oven

Een oven kan over verschillende functies beschikken:

Hetelucht
Een heteluchtfunctie heeft zijn voordeel dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Zo kunnen er meerdere bakplaten tegelijk worden gebruikt. De ventilator blaast de hitte die van de warmte-elementen afkomen door de ovenruimte. Een heteluchtoven hoeft nét wat minder heet ingesteld te worden dan een traditionele oven zonder ventilator.

Magnetron
Een oven met een magnetronfunctie is iets anders dan een combimagnetron (oftewel een magnetron met een heteluchtfunctie). In een combimagnetron kunnen geen metalen roosters en producten worden gebruikt. Bij een oven met magnetronfunctie hoeven de chromen rekken en roosters niet verwijderd te worden. De chromen onderdelen zijn zó gemaakt, dat ze niet gaan vonken als de magnetronfunctie gebruikt worden. Een oven met magnetronfunctie is ideaal als de magnetron niet te vaak wordt gebruikt. Heeft u regelmatig gerechten om op te warmen of te ontdooien? Dan kunt u beter voor een aparte magnetron gaan.

Stoom
De stoomoven is door de jaren heen uitgegroeid tot een échte must-have. Met een stoomoven maakt u de lekkerste gerechten klaar. De stoomfunctie zorgt voor perfecte groenten en aardappelen, zonder dat daarbij smaak, kleur en vitaminen verloren gaan. En doordat er gen vet of olie aan te pas komt, is het eindresultaat ook nog eens super gezond. De stoomfunctie kan worden gebruikt om gerechten te stomen, maar ook in combinatie met de oven voor bijvoorbeeld het bakken van brood met knapperige korstjes.

keukenapparatuur Atag

Grill
De grill wordt vaak ingezet om gerechten van en krokant korstje te voorzien. De oven bevat hierbij een hitte-element in het plafond. Dit element wordt in korte tijd zeer heet en zorgt voor een heel specifieke manier van bereiden.

Merken
Boer Staphorst heeft een ruim assortiment aan ovens  van o.a. de volgende topmerken:

  • Atag
  • Bauknecht
  • Etna
  • Pelgrim
  • Siemens
  • AEG

 

Kom langs in onze winkel! Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van een geschikte oven naar uw wensen.

Keukeninspiratie

-

Welke indeling wil je? Draait het raam naar binnen? Hoeveel opbergruimte heb je…

Een trendy theedoekrek voor in de keuken. Eenvoudig te maken. De elementen van…

Bekijk meer keukenblogs >