Keuken inrichten

Het kopen van een keuken is een grote aankoop, waarbij u veel vragen heeft. Gaat u met uw gezin verhuizen, voor het eerst op uzelf wonen, samenwonen of is de oude keuken aan vervanging toe?

Richt uw keuken in!

Het inrichten van een keuken begint eigenlijk bij het bepalen van uw favoriete keukenstijl, dit door het opdoen van inspiratie. Daarna kijkt u verder naar de opstelling en indeling van de keuken, met kookeiland, stoomoven en welke materialen bij u passen. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Boer Staphorst, als ware keuken specialist, geeft u wat tips!

Keukenopstellingen

Bij het kopen van een nieuwe keuken is een eerste stap, het meten van de ruimte en kijken waar de leidingen geplaatst zijn. Daarnaast is het van belang om goed in kaart te hebben waarvoor de keuken bedoelt is. Uitsluitend om in te koken? Of zal het ook een plek zijn waar het gezin samen komt om spelletjes te spelen of om met vrienden en familie gezellig te borrelen? Het is belangrijk om bij de indeling rekening te houden met iedere gebruiker.
Denk dan ook al eens na over het keukenblad, de achterwand en de vorm van de keuken. Daarnaast kunt u alvast inspiratie opdoen over de kleur, de fronten met daarachter de verschillende soorten kastjes en of u een greeploze of juist een keuken met handgrepen wilt. Met deze gegevens kunnen onze keukenadviseurs gemakkelijk aan de gang met een ontwerp. Ontdek de verschillende mogelijkheden en stel uw droomkeuken samen!

Bekijk de verschillende keukenopstellingen

TIP! Ontwerp zelf uw keuken met onze 3D-ontwerper!

Keukenapparatuur

Niet onbelangrijk is de keukenapparatuur als de vaatwasser, kookplaat of gaspit, magnetron, oven (of de ovencombi of stoomoven), koel-vriescombinatie of juist een losse koelkast en vriezer. Bij het inrichten van een keuken moet u de gootsteen ook niet vergeten, met eventuele kokend-waterkraan, de afzuigkap en een prullenbak. Maar ook bijvoorbeeld een koffiemachine, welke elementen in uw keuken wilt u ingebouwd hebben en welke zet u los op het keukenblad.

Ontdek ons keukenapparatuur

Werkbladen

Het aanrechtblad is onmisbaar in een keuken en misschien wel één van de belangrijkste keuzes bij de aanschaf van uw nieuwe keuken. Zo is het aanrechtblad van grote invloed op het design en de complete uitstraling van de keuken.

Bekijk de verschillende werkbladen

Budget

Bovendien is het belangrijk om vooraf een budget vast te stellen, de portemonnee moet natuurlijk wel uw wensen kunnen vervullen. Het is handig om de noodzakelijke onderdelen van uw keuken op een rijtje te zetten. Kijk vervolgens naar wat u maximaal per onderdeel wilt uitgeven. Zo kunt u op een gemakkelijke manier alvast een inschatting maken voor de kosten van uw keuken.

Er bestaan vele soorten keukens, kies voor een stoere industriële keuken, of juist een landelijke keuken met moderne accenten. Bij ons kunt u uw keuken helemaal samenstellen zoals u dat wilt en de mogelijkheden zijn eindeloos! Heeft u over alle punten nagedacht? Dan bent u goed voorbereid op het kopen van uw nieuwe keuken en stelt u de perfecte keuken samen!

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer