G-vorm keukens

Wanneer u op zoek bent naar de keuken, is het de moeite waard om eens na te denken over een G-vormige keuken. Het is de perfecte opstelling wanneer u van uitgebreid koken houdt. De keuken is te vergelijken met een U-vormige keuken maar heeft aan één zijde nog een extra keukenblad, een soort van schiereiland!

Waarom een hoekkeuken?

De G-vorm keuken biedt ontzettend veel werkruimte. Naast de ruimte die een U-vormige keuken biedt, beschikt de keuken over een extra werkplek, het schiereiland. Door dit losse element ontstaat de G-vorm. Door deze vorm heeft u gemakkelijk alles bij de hand. De cirkelvormige opstelling zorgt ervoor dat alles binnen handbereik is, super makkelijk en comfortabel koken!
Werkruimte is er genoeg in de keuken, het schiereiland biedt extra veel aanrechtblad. U heeft dan alle ruimte om met meerdere personen in de keuken te werken.
Het extra aanrechtblad zorgt er ook voor dat er meer opbergmogelijkheden ontstaan. Zowel onder als boven het blad heeft u alle ruimte om het keukengerei op te bergen. De hoeken kunnen goed benut worden door bijvoorbeeld een hoekkast of hoekcarrousel.
Wanneer u beschikt over een ruimte met een groot oppervlak komt de opstellen het best tot zijn recht. Dan kunt u heerlijk vrij bewegen en ontstaat er een ruimtelijke uitstraling. Ruimtelijke uitstraling: deze keukenopstelling komt het best tot zijn recht in een ruimte met een groot oppervlak. Zo heb je alle ruimte om vrij te bewegen in de keuken en heeft de keuken een ruimtelijke uitstraling.

Om alvast inspiratie op te doen en te kijken hoe een G-vorm keuken in uw ruimte staan, kunt u gebruik maken van onze tools om de keuken te ontwerpen! Stel stap voor stap uw droomkeuken samen.

Ontwerp hier uw 3D keuken

Tips voor uw ideale keuken!

Om zoveel mogelijk profijt uit de hoekkeuken te halen, moet er met alle beschikbare ruimte slim worden omgegaan. We hebben een aantal zaken op rij gezet waar u rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een hoekkeuken:

  • Praktische inrichting – De G-vorm keuken kan op veel verschillende manieren ingedeeld worden. Alleen het schiereiland al, die kan gebruikt worden als een barretje of werkplek. U kunt er ook voor kiezen het fornuis op het schiereiland te plaatsen, om tijdens het koken de kamer in te kijken. Of kies voor een kastenwand, waarin u al uw apparatuur kwijt te kunt. Dankzij de opstelling heeft u alles bij de hand en kunt u gemakkelijk heen en weer lopen tussen de verschillende werkplekken.
  • Benut de ruimte – Met de G-vormige keuken wordt de ruimte optimaal benut, aangezien alle onderdelen en elementen op welke plek dan ook geplaatst kunnen worden. Daarnaast biedt de G-vormige keuken ontzettend veel opbergruimte. Het grote oppervlak biedt de mogelijkheid om boven en onder alle keukenbladen kasten te plaatsen. De hoeken kunnen opgevuld worden door bijvoorbeeld een carrousel of hoeklade.
  • Denk goed na over de apparatuur – De hoeveelheid kastruimte is afhankelijk van het aantal apparaten dat u in de keuken wilt. Het is goed om te bedenken welke apparatuur noodzakelijk is en hoe groot deze apparaten ongeveer zullen zijn. U kunt de G-vormige keuken indelen zoals u wilt: er is altijd volop ruimte!

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte keukenindelingen en hoe een G-vorm keuken het beste tot zijn recht komt in uw huis. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een G-vorm keuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer