Hoek keukens

Een van de meest voorkomende keukens is een hoekkeuken, een indeling met veel voordelen; Open, gezellig, veel opbergruimte en de mogelijkheid tot een bar! Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte en heeft u meer kast- en werkruimte! Lees hier meer over de praktische aspecten en mogelijkheden van de hoekkeuken.

Waarom een hoekkeuken?

Een hoekkeuken brengt vele voordelen met zich mee, waaronder de mogelijkheden van een hoekkast, denk bijvoorbeeld aan de opbergruimte en het gemak van een carrouselkast. Maar ook de extra hoek in het aanrechtblad. Genoeg werkruimte, maar ook voldoende plaats voor het koffiezetapparaat of de waterkoker. Door de hoek in de keuken is geen van de elementen ver weg, heerlijk efficiënt koken! De onderkant zal een hele boel kastruimte opleveren, waardoor de bovenkastjes weggelaten kunnen worden, of slechts aan één kant geplaatst te hoeven worden. Door de openheid en het ruimtelijke van de keuken, kan nagenoeg iedere stijl toegepast worden. Ga voor een moderne keuken met bar, of juist een stoere keuken met industriële elementen.

Om alvast inspiratie op te doen en te kijken hoe een hoekkeuken in uw ruimte staan, kunt u gebruik maken van onze tools om de keuken te ontwerpen! Stel stap voor stap uw droomkeuken samen.

Ontwerp hier uw 3D keuken

Tips voor uw ideale keuken!

Om zoveel mogelijk profijt uit de hoekkeuken te halen, moet er met alle beschikbare ruimte slim worden omgegaan. We hebben een aantal zaken op rij gezet waar u rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een hoekkeuken:

  • Praktische inrichting – Het is praktisch om te kiezen voor veel werkruimte tussen de spoelbak en het fornuis. Plaats de koelkast aan het uiteinde van één van de zijdes van de L-keuken, met daarnaast een hoge kast, zo heeft u veel opbergruimte en het ziet er fraai uit. De hoek is perfect voor een carrousel of hoeklade.
  • Benut de ruimte – Ga voor ‘zwevende’ keukenkastjes, deze zorgen voor een ruimtelijk effect. Evenals het wegwerken van de apparatuur, door middel van hoge kasten met extra veel opbergruimte.
  • Denk goed na over de apparatuur – De hoeveelheid kastruimte is afhankelijk van het aantal apparaten dat u in de keuken wilt. Het is goed om te bedenken welke apparatuur noodzakelijk is en hoe groot deze apparaten ongeveer zullen zijn. Door hier goed naar te kijken, kunt u al gauw één of twee extra kastjes plaatsen.

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte keukenindelingen en hoe een hoekkeuken het beste tot zijn recht komt in uw huis. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een hoekkeuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer