Kleine keukens

Beschikt u over een kleine keuken? Dat is helemaal niet zo erg als het lijkt! Kleine keukens hebben zeker hun chrme, en wanneer u rekening houdt met een aantal zaken, houdt u ook nog eens voldoende loopruimte over. Richt de keuken op de juiste manier in en geniet van uw eigen kleine keuken. Ontdek de mogelijkheden!

Creëer rust en eenheid

Het is belangrijk om alles uit de ruimte te halen wat er in zit. Dit begint bij de basis, kies voor mooie lichte kleuren, deze geven het gevoel van ruimte. Wat dacht u van zachte pastelkleuren! De lichte kleuren zullen het natuurlijke licht meer reflecteren en de ruimte automatisch groter doen ogen. Houdt daarnaast ook rekening met de lichtinval. Om het natuurlijke licht aan te vullen kunt u kiezen voor spotjes, welke rust in de kleine keuken te houden. Dit doet u ook door voor eenheid te zorgen. Ga bijvoorbeeld voor RVS, grijs of zwart wanneer u kijkt naar nieuw keukenapparatuur.

De juiste opstelling

Vervolgens is het belangrijk om de juiste opstelling te kiezen. Een smalle langwerpige ruimte vraagt om een rechte keuken. Wanneer u over een brede, korte ruimte beschikt zou de U-vormige keuken beter passen. Wanneer u aan het kijken bent naar je juist opstelling is het belangrijk dat u altijd let op de loopruimte die overblijft in de kleine keuken. 

Ontdek de mooiste rechte keukens

Voldoende opbergruimte

Bij een kleine keuken moet u efficiënt omgaan met de ruimte. Zo zijn er een aantal dingen waar u aan kunt denken. Ga bijvoorbeeld voor hoge kasten, waardoor u ontzettend veel opbergruimte heeft. Hoge kasten van vloer tot aan plafond nemen optisch gezien het minste ruimte in beslag en biedt naast opbergruimte ook nog eens plaats voor inbouwapparatuur. Magnetrons, ovens, koelkasten, vriezers en vaatwassers nemen nou eenmaal veel ruimte in. Tip: kies voor gecombineerde apparaten, zoals een koelkastvriezer en een ovenmagnetron.

Maak daarnaast optimaal gebruik maken van de ruimte boven het aanrecht en kies voor hangende kasten. Hierbij kunt u de ruimte bovenop je kasten ook gebruiken, om bijvoorbeeld spullen te plaatsen die u niet dagelijks gebruikt.

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte keukenindelingen en hoe een keuken in een kleine ruimte het beste tot zijn recht komt in uw huis. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een kleine keuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer