Moderne keuken met kookeiland

De keuken met kookeiland is al jarenlang bekend, maar begint steeds meer een opmars te maken. Het kookeiland is niet alleen modern, maar ook nog eens praktisch en het biedt gezellige zitmogelijkheden. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn, zodat het kookeiland brengt wat er van ‘m verwacht wordt: leven in de brouwerij. 

Waarom een kookeiland?

Bij een moderne keuken met kookeiland, staat er een losstaand keukenblok midden in de ruimte. Veelal zijn de eilanden minimaal 1.80 meter breed, anders is er aan beide zijden van de kookplaat of spoelbak niet genoeg werkruimte over. Soms worden zowel de kookplaat als de spoelbak in het kookeiland geplaatst, soms enkel één van deze onderdelen. Dan wordt het andere onderdeel bijvoorbeeld op het keukenblok dat tegen de muur staat geplaatst.
Het kookeiland biedt de mooie mogelijkheid om krukken aan te schuiven bij het bargedeelte. Waardoor het de perfecte plek wordt om te lunchen of om een kopje koffie te drinken. De bar maakt het gemakkelijk om tijdens het koken te kletsen met de visite!

Om alvast inspiratie op te doen en te kijken hoe een keuken met kookeiland in uw ruimte staan, kunt u gebruik maken van onze tools om de keuken te ontwerpen! Stel stap voor stap uw droomkeuken samen.

Ontwerp hier uw 3D keuken

Tips voor uw ideale keuken!

Niet iedere keuken is geschikt voor een kookeiland, de mogelijkheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid ruimte. Wanneer u beschikt over genoeg ruimte, is een kookeiland een perfecte optie! Voor een keuken met kookeiland zijn er in drie varianten:

  • Kookeiland. Bij een keuken met kookeiland is het zo dat de kookplaat zich op het eiland bevindt. Super gezellig wanneer gasten op barkrukken aan het eiland zitten, zo hoeft u niet met de rug naar hen toe te staan. Het is belangrijk om goed na te denken over de verschillende afzuigmogelijkheden, wanneer u voor deze opstelling kiest.
  • Spoeleiland. De meest voorkomende variant is het spoeleiland, waarbij de spoelbak zich op het eiland bevindt. Het kookeiland is dan de perfecte werkplek om groenten te snijden. Daarnaast hoeft u niet na te denken over een speciale afzuigkap.
  • Schiereiland. Wanneer de ruimte waar de keuken moet komen net iets te klein is voor een eilandkeuken, is een schiereiland een goede optie. Hierdoor heeft u slechts aan één zijde van het eiland loopruimte nodig, hierdoor neemt deze minder ruimte in beslag.

Comfortabel koken

Linksom of rechtsom, keuken met kookeiland staat voor comfortabel koken. Een extra groot werkblad, waar alle ingrediënten, messen en ander keukengerei geplaatst kunnen worden en waarbij genoeg werkruimte over blijft. Genoeg beweegruimte, om in alle vrijheid te kunnen koken. Daarnaast voldoende ruimte om alle wenselijke apparatuur kwijt te kunnen, een extra groot fornuis of bijvoorbeeld twee ovens! Verander uw keuken in het centrum van het huis, door middel van een kookeiland en geef uw keuken een luxe uitstraling. 

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte keukenindelingen en hoe een moderne keuken met kookeiland het beste tot zijn recht komt in uw huis. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een moderne keuken met kookeiland bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer