Rechte keukens

Een rechte keuken is de meest bekende en eenvoudige keukenopstelling, waarbij de keuken tegen één wand geplaatst is. Een ontzettend populaire opstelling die alles behalve saai is. Of u nu een grote of kleine ruimte heeft, een rechte keuken past altijd! Ontdek hier meer over de mogelijkheden van rechte keukens.

Waarom een rechte keuken?

Rechte keukens zijn ideaal wanneer u over een beperkte ruimte beschikt. Door de compacte vorm zitten alle kastjes naast en boven elkaar en heeft u geen hoekkasten waarbij het bijna onmogelijk is om achterin te komen. Alle elementen zitten dicht bij elkaar, wat de keuken zowel efficiënt als ergonomisch maakt. Heeft u juist een grote keukenruimte? Ga voor twee rechte keukenblokken, aan beide kanten één! Zo krijgt u ontzettend veel werk- en kastruimte of kunt u de ruimte gebruiken voor inbouwapparatuur.

Om alvast inspiratie op te doen en te kijken hoe een keuken met rechte opstelling in uw ruimte staan, kunt u gebruik maken van onze tools om de keuken te ontwerpen! Stel stap voor stap uw droomkeuken samen.

Ontwerp uw 3D keuken

Tips voor uw ideale keuken!

Om zoveel mogelijk profijt uit een keuken met rechte opstelling te halen, moet er met alle beschikbare ruimte slim worden omgegaan. We hebben een aantal zaken op rij gezet waar u rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een rechte keuken:

  • Praktische inrichting – Natuurlijk heeft u alle vrijheid om uw rechte keuken naar eigen wens in te delen. Uit ervaring is gebleken dat de meest praktische inrichting is: voorraadkast en koelkast, opbergruimte voor servies en pannen, spoelbak, werkruimte en kookgedeelte. Hierbij maakt de volgorde van links naar rechts of andersom niet uit. Het gaat om de logische volgorde van de verschillende elementen. Denk bij het inrichten van de kastjes goed na over welke spullen vaak gezamenlijk gebruikt worden, handig om deze bij elkaar te zetten!
  • Benut de ruimte – Het is de kunst om de ruimte die u heeft zo goed mogelijk te benutten. Door gebruik te maken van de hoogte, door middel van bovenkastjes, krijgt u ontzettend veel opbergruimte. Ga ook voor planken, om zo nog meer keukenaccessoires kwijt te kunnen.
  • Denk goed na over de apparatuur – De hoeveelheid kastruimte is afhankelijk van het aantal apparaten dat u in de keuken wilt. Het is goed om te bedenken welke apparatuur noodzakelijk is en hoe groot deze apparaten ongeveer zullen zijn. Door hier goed naar te kijken, kunt u al gauw één of twee extra kastjes plaatsen.

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Kortom, met een rechte keuken kunt u alle kanten op. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over rechte keukens? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer