U-vorm keukens

Wanneer u over een grote ruimte beschikt is het ontzettend gaaf om te kiezen voor een U-vormige keuken. Er is geen keukenopstelling die meer kast- en werkruimte biedt dan de U-keuken. De opstelling is dé ideale keukenvorm voor de fanatieke thuiskoks onder ons, de keuken is praktisch en comfortabel tegelijk. Lees hieronder meer over deze praktische keukenopstelling.

Waarom een U-keuken?

Een U-vorm keuken bestaat uit drie delen verschillende delen. Over het algemeen bestaat de opstelling uit een korte zijde met aan beide kanten twee langere gedeeltes. Deze ruime opzet zorgt voor een groot werkblad met ontzettend veel werkruimte. De U-vorm van de opstelling zorgt voor maar liefst drie werkplekken in de keuken, waardoor er veel ruimte ontstaat. Er is genoeg plaats voor een dubbele spoelbak, een extra brede kookplaat of oven. Daarnaast heeft u zeeën aan opbergruimte, u profiteert namelijk van twee hoekkasten. Ga voor een carrouselsysteem of maak optimaal gebruik van de ruimte. Of wat dacht u van een kookeiland, wanneer u over een grote ruimte beschikt is een eiland perfect!

Ontdek de voordelen van een kookeiland

Om alvast inspiratie op te doen en te kijken hoe een U-vormige keuken in uw ruimte staan, kunt u gebruik maken van onze tools om de keuken te ontwerpen! Stel stap voor stap uw droomkeuken samen.

Ontwerp hier uw 3D keuken

Tips voor uw ideale keuken!

Om zoveel mogelijk profijt uit de U-vorm keuken te halen, moet er met alle beschikbare ruimte slim worden omgegaan. We hebben een aantal zaken op rij gezet waar u rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een U-keuken:

  • Praktische inrichting – Door de vorm ontstaan er maar liefst drie werkplekken, ideaal wanneer u met meerdere mensen in de keuken wilt staan. Wanneer u veel opbergruimte wilt hebben, kunt u ook van één zijde een kastenwand maken. Zo is alles netjes weggewerkt en ontstaat er rust in de keuken. Echter mist u dan wel een deel werkruimte. Met de U-vormige keuken heeft u tal van mogelijkheden, zo ook de keuken met kookeiland. Voor een ruime opstelling is een eiland perfect! U kant dan twee zijdes tegen de muur plaatsen en van de laatste zijde een kookeiland maken, wat zorgt voor extra veel opberg- en werkruimte. Een paar barkrukken erbij en u heeft een gezellige leefkeuken.
  • Benut de ruimte – Dankzij de U-vorm van de keuken heeft u alles binnen handbereik. Aangezien de ruimte tussen de koelkast en het fornuis en de gootsteen maar een kleine afstand is. Ontzettend ergonomisch en efficiënt tijdens het koken! Echter heeft in deze keuken elk nadeel zijn voordeel, in twee hoeken gaat er namelijk best wat ruimte verloren. Maar dit verlies wordt ruimschoots goedgemaakt, door een aantal slimme oplossingen zoals bijvoorbeeld hoekkasten en hoekcarrousels of hoeklades om iedere centimeter in de hoeken te benutten.
  • Denk goed na over de apparatuur – De hoeveelheid kastruimte is afhankelijk van het aantal apparaten dat u in de keuken wilt. Het is goed om te bedenken welke apparatuur noodzakelijk is en hoe groot deze apparaten ongeveer zullen zijn. Door hier goed naar te kijken, kunt u al gauw één of twee extra kastjes plaatsen.

Persoonlijk advies van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte keukenindelingen en hoe een U-vorm keuken het beste tot zijn recht komt in uw huis. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke keukens tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een U-vorm keuken bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze keukenadviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droomkeuken.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer