Keukenverlichting

De perfect manier om extra sfeer in uw keuken creëren, is het gebruik van verlichting. Wanneer u op zoek bent naar de juiste manier van verlichten, houd dan rekening met het onderscheid tussen basis-, werk- en sfeerverlichting. Zo weet u precies wat u nodig heeft tijdens het kokkerellen in de keuken. Ontdek hieronder de mogelijkheden op het gebied van keukenverlichting!

Basisverlichting

Maakt u gebruik van basisverlichting, dan zorgt u ervoor dat de gehele ruimte wordt belicht. Deze verlichting komt vaak uit één lamp die centraal in de ruimte hangt. Dit hoeft per definitie niet een felle lamp te zijn, maar de verlichting geeft wel genoeg licht rondom.

Een andere optie voor basisverlichting is een armatuur met meerdere richtbare spots. Deze spots zorgen ervoor dat bepaalde elementen in de keuken extra worden belicht om nog meer sfeer te creëren. Hierbij kunt u er ook voor kiezen om de verlichting dimbaar te maken. Zo kunt u helemaal zelf bepalen welke sfeer er in de keuken hangt.

Werkverlichting

Wanneer u aan het koken bent, dan is het prettig om de juiste verlichting te hebben. Zeker wanneer u met scherpe messen in de weer bent. Om te zorgen dat het prettig werken is in de keuken, dan zijn het werkblad en het fornuis de plekken om de keukenverlichting te plaatsen. Dit zijn de plekken waar de lekkerste gerechten worden bereid.

De plaats is zeer afhankelijk waar de keukenverlichting komt te hangen, maar ook welk type verlichting geschikt is. Tegenwoordig zien we steeds vaker LED-strips onder de hangende kasten. Naast het feit dat deze eenvoudig te monteren zijn, zijn de strips ook nog eens energiezuinig, dimbaar en in vele kleuren beschikbaar. Zo kunt u gemakkelijk de juiste sfeer creëren.

Daarnaast kun u natuurlijk ook kiezen voor andere soorten lichtbronnen wanneer u gebruik wilt maken van werkverlichting zoals spotverlichting. Om deze op een fraaie manier in de keuken toe te passen, moet er rekening worden gehouden met een aantal punten. Het is bijvoorbeeld niet prettig wanneer het licht in de ogen weerkaatst via het werkblad of het fornuis. U kunt dit voorkomen door te kiezen voor diffuus licht, aangezien dit minder reflecteert. Daarbij is het ook belangrijk om de lichtbron goed af te schermen, want anders bestaat de kans dat er vocht en/of stoom op de lichtbron terecht komt.

Sfeerverlichting

Tegenwoordig wordt de keuken steeds meer een woonkeuken, waar steeds meer in geleefd wordt. Het is dan ook belangrijk dat de keuken sfeervol is en uitnodigt om gezellig na te tafelen of gewoon om gezellig de avond door te brengen. Wanneer dit van toepassing is, dan speelt verlichting hier ook een grote rol.

Per keuken verschilt het hoe de perfecte sfeer gecreëerd kan worden, aangezien iedere keuken uniek is en zijn eigen eigenschappen heeft. Er wel eens over nagedacht om een vitrine in de keuken te verlichten, spots gericht op een bijzonder element in de keuken of dimbare verlichting om onder de keukenkastjes te plaatsen.

Unieke verlichting

Wat betreft keukenapparatuur is een afzuigkap wel een essentieel onderdeel in de keuken. U wilt niet dat alle vrijkomende geuren in uw huis blijven hangen. Met de afzuigkappen van Wave brengt u design en gemak in de keuken. Maar wat heeft dit met verlichting te maken horen we u denken? De afzuigkappen kunnen worden voorzien van verlichting.

Sinds kort heeft Wave ook een aantal sfeermakers in de collectie, een gave lijn lampen voor in de keuken! Wat is er nu beter ook dan de gehele keuken naar eigen hand te zetten? Door een aantal verlichtingselementen toe te voegen, creëert u de gewenste sfeer in huis waar u naar op zoek bent. De verlichting is ook in alle kleurcombinaties te verkrijgen en kunnen bekleed worden met verschillende materialen. De verlichting van Wave is dus mooi voor in de keuken, boven de eettafel maar ook zeker wel in de rest van het interieur. Keukenapparatuur en keukenverlichting ineen?!

Lees meer over Wave Design

De verlichting op uw keuken afstemmen en de juiste sfeer creëren is lang niet altijd zo makkelijk. Wilt u graag advies over uw nieuwe keuken en de bijbehorende keukenverlichting? Kom dan eens langs in onze winkel en laat onze adviseurs met u meedenken voor de juiste beslissing!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer